Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 5

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 5
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 5 март

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 5 март.
ПУТИН И ЕРДОГАН съдебна експертиза РАЗБРАХА ЗА СИТУАЦИЯТА В ИДЛИБ (ВИДЕО)
Турция и Русия реализираха съглашение за напрежението в сирийската провинция Идлиб. Това оповестиха международните организации.
ИМА ЛИ В БЪЛГАРИЯ ЛЕКАРСТВА, НОСЕЩИ РИСК ОТ РАК - ОПАСЕНИЯТА НА ПРОФ. Д-Р ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Той и негови сътрудници в България са събирали данни на база анамнеза от пациенти, развили разнообразни форми на рак. На база проследени случаи, експертите считат, че избрани медикаменти (т.нар. сартани, с които се третира кръвното налягане) провокират развиване на рак. Данните и заключенията – в това число информация за съответни случаи, са подадени на Изпълнителна организация по медикаментите (ИАЛ), само че по думите на проф. Чернев до момента има единствено тишина.
АНГЕЛ КУНЧЕВ: КОРОНАВИРУСЪТ ПРОТИЧА ПО-ТЕЖКО, ОТКОЛКОТО ГРИП
Коронавирусът протича по-тежко, в сравнение с грип. Неминуемо болен от ковид човек ще попадне в болница. Така националният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев отговори на въпрос на Антон Хекимян в утринния блок на bTV по отношение на самолечението на българина, което той ползва от време на време, във връзка с настинките.
НЯМА ПОТВЪРДЕН СЛУЧАЙ НА КОРОНАВИРУС В БЪЛГАРИЯ, ИМА ОПАСЕНИЯ ЗА БРОЯ НА БОЛНИЧНИТЕ ЛЕГЛА
Всички проби, които са изследвани за ковид през последното денонощие, са негативни - 12 в Националната референтна лаборатория, 12 във ВМА и 3 във Варна. За денонощието във ВМА са признати 11 души, на които ще бъдат правени проби, освободени са двама - след карантина, чака се през днешния ден (5 март) да бъдат освободени още трима. Това съобщи началникът на Щаба за ковид генерал-майор професор-доктор Венцислав Мутафчийски.
РУСИЯ ДОВЪРШВА " СЕВЕРЕН ПОТОК - 2 " ПОД ОХРАНА НА БОЙНИ КОРАБИ? (ВИДЕО)
На 9 февруари 2020 година от пристанището на Владивосток ненадейно излязъл без обществено оповестяване огромният противолодъчен транспортен съд „ Адмирал Виноградов ” в акомпанимент от морския танкер „ Печенга ”. Според уеб страницата primorye24.ru, неговото корабоплаване зародило толкоз незабавно, че бил окомплектован с 1/3 до цялостния му щат от другите кораби от 44-а корабна дивизия, без екипажът да има време да се сработи. Само капитанът и навигаторът знаели закъде ще отплават и каква задача имат.
ЗАКОНЪТ ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА ПРЕЧЕЛ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ДА БЪДАТ КОМПЕНСИРАНИ ЗА НАДПЛАТЕНИЯ ГАЗ
За незабавна смяна в Закона за енергетиката се обмявиха депутатите от парламентарната енергийна комисия с аргумента, че текстовете му не разрешават компенсиране на потребителите на газ със задна дата, а понижената му цена е с ретроактивно деяние - от 5 август 2019 година.
НЯМА ПОТВЪРЖДЕНИЕ ЗА ДВАМА БОЛНИ БЪЛГАРИ ОТ КОРОНАВИРУС, ПЪТУВАЛИ ДО СИДНИ
Все още няма удостоверение дали има позитивен за ковид резултат от проучванията на двамата българи, пътували в самолета Доха -Сидни, Австралия. Този, който се е върнал към този момент в България се изследва, въпреки че няма никакви признаци.
НЯМА ПОТВЪРЖДЕНИЕ ЗА ДВАМА БОЛНИ БЪЛГАРИ ОТ КОРОНАВИРУС, ПЪТУВАЛИ ДО СИДНИ

Месеци наред сме очевидци на събития, които потвърждават, че сме били прави в своите предизвестия към Европейски Съюз и западните политици. Подобно на язовир, Турция до момента задържаше мигранти от юг и изток, които желаеха да стигнат до Европа. В последна сметка тя отвори портите.
DAILY SABAH: НАЙ-СЕРИОЗНОТО ИЗПИТАНИЕ ЗА Европейски Съюз
Досега нито една страна — членка на Европейски Съюз, не е постигнала тъждество сред дамите и мъжете. Напредъкът е муден, а сред половете не престават да съществуват разлики в заетостта, заплащането, грижите и пенсиите.
Национална агенция за приходите ОСТАНА НА 2 СТОТИНКИ РАЗСТОЯНИЕ ДА НАРУШИ ЗАКОНА ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Националната организация по приходите (НАП) очевидно в действителност държи на стотинката във връзка с публичните поръчки. Пример за това е един от договорите на приходната организация, докладван пред Агенцията за публични поръчки (АОП), с който Национална агенция за приходите е сцепила стотинката. На процедура две стотинки я разделят от нарушаване на закон и солидна глоба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР