Редакционният екип ви представя най-важните новини от деня накратко. ЧЕСТИТА

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини от деня накратко. ЧЕСТИТА
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 1 януари



Редакционният екип ви показва най-важните вести от деня в резюме.

ЧЕСТИТА Народоосвободителна въстаническа армия 2022 ГОДИНА

Новата 2022 година към този момент е тук. И защото е Нова година, в реда на нещата е да си пожелаем това-онова. Дали ще се сбъдне, е различен въпрос и постоянно зависи от самите нас.

СВЕТЪТ ПОСРЕЩНА 2022 ГОДИНА ПОД СЯНКАТА НА ОМИКРОН (ВИДЕО)

Светът посрещна 2022 година с обилни тържества тук-там, до момента в който на други заниманията бяха анулирани поради доста по-заразния вид на ковид „ Омикрон “, предадоха международните организации.

КАКВИ СА ПРОГНОЗИТЕ НА “ФАЙНЕНШЪЛ ТАЙМС “ ЗА 2022 ГОДИНА?

Традиционно по това време на годината " Файненшъл таймс “ разгласява прогнозите на създателите на авторитетното издание за някои от най-важните идни или упования събития по света.

ПАНДЕМИЯТА ПРЕЗ 2021 ГОДИНА – ВИХРУШКА ОТ СЪБИТИЯ

Измина още една година, втора подред, под знака на пандемията от COVID-19. И тя също е белязана с пороя от спорни събития - само че дали имаме съображение да посрещнем 2022 година с най-малко малко повече оптимизъм?

2021 ГОДИНА В ЦИТАТИ – ОТ ТОЛКОВА РАЗМИСЪЛ ДОРИ НЕ РАЗБРАХМЕ КАКВО (НЕ) СТАНА

През 2021 година ни се наложи да създадем доста повече от 2021 избора. Чудите се дали са чак толкоз доста ли? Сигурно са и повече, повярвайте ни.

РУМЕН РАДЕВ: С ОБЩИТЕ НИ УСИЛИЯ БЪЛГАРИЯ СТЪПИ НА НОВ, ОЗДРАВИТЕЛЕН ПЪТ

" Много пъти гласувахме, през днешния ден е време да честваме. Да се поздравим с това, че с общите ни старания България стъпи на нов, възстановителен път “. Това съобщи президентът Румен Радев в обръщението си по случай новата 2022 година.

КИРИЛ ПЕТКОВ: БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИМА АКТИВНА РОЛЯ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЕВРОСЪЮЗА (ВИДЕО)

Премиерът Кирил Петков насочи видеопослание по случай навършването на 15 години от приемането ни в Европейски Съюз. Той пожела страната ни да бъде виновен и приближен сътрудник на общността, като счита, че е пристигнало времето България да играе дейна и градивна роля в развиването на съюза.

2021 ГОДИНА ЗА ТОМА БИКОВ: БОЙКО РАШКОВ съдебна експертиза ИМА ЗА МИНИСТЪР НА ИЗБОРИТЕ (ВИДЕО)

" Това, което се видя от работата на господин Бойко Рашков, през тази година, е че се има за министър на изборите. Той е министър на вътрешните работи и сега има наклонност на повишаване на битовата престъпност, телефонните измами и нападенията ". Това съобщи депутатът Тома Биков за равносметката на 2021 година в изявление за Actualno.com

ПОВДИГНАХА ОБВИНЕНИЕ НА ЗАДЪРЖАНИЯ С БОЙНА ГРАНАТА В СОФИЯ

53-годишният мъж, който беше задържан с гранати на пл. „ Батенберг " нощес, е упрекнат от Софийската районна прокуратура. Той е някогашен боен. Привърженик е на „ Възраждане ", предава Нова телевизия.

КЕВР ОБЯВИ НОВАТА ЦЕНА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ ЗА ЯНУАРИ

КЕВР утвърди цена на природния газ за месец януари в размер на 133,41 лева./mwh. Според регулатора, повишаващите се цени на природния газ постановат незабавно да бъде одобрен механизъм за компенсиране на топлофикационните сдружения, с цел да може те да продължат естествената си работа през есенно-зимния сезон.

ДАНЪЧНАТА КАМПАНИЯ ЗАПОЧВА ОТ 10 ЯНУАРИ

До 10 януари в Националната организация по приходите ще се правят действия, свързани с процесите по годишно привършване за 2021 година и превключване работата на осведомителните системи за 2022 година, оповестява Национална агенция за приходите.

Коронавирус ДОБАВКАТА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ СТАВА 60 ЛЕВА ОТ ДНЕС

През първите шест месеца на новата година пенсионерите ще продължат да получават месечната добавка от 60 лева към своите пенсии. Досега изплащаната добавка бе в размер на 120 лева

ПОЧИТАМЕ Сухопътни войски. ВАСИЛИЙ

Свети Василий е роден в град Кесария Кападокийска към 350 година от н.е. в знатно християнско семейство. При образуването на неговия темперамент ефективно присъединяване вземат майка му Емелия и баба му Макрина. Те възпитават дребния Василий и неговия брат Григорий в християнските полезности.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР