Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 26 юли

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 26 юли.

СКАНДАЛ И КРЯСЪЦИ МЕЖДУ НФСБ И " АТАКА " В ПАРЛАМЕНТА
Валентин Касабов от НФСБ побутна Волен Сидеров в Народното събрание. Присъедини се Марешки, който се хвърли да пази Волен, предлагайки да застане пред вратата на патриотите да пази националиста. Накрая се появи министър председателят Борисов и потуши абсурда, с цел да се запазела обединението, и накара националистите да си подават ръка и да се извинят един на различен.
" ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА " ИЗБИ СТОТИЦИ В СИРИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО С ТАКТИКА " КАМИКАДЗЕ "
Броят на починалите в координираните от " Ислямска страна " (ИД) бомбени атентати и обстрели в Южна Сирия се увеличи до близо 250 за една нощ, като повече от половината от тях са цивилни. Атентатите през последното денонощие засегнаха провинция Суейда, най-вече следена от държавното управление.
ДЕПУТАТИТЕ ПОДКРЕПИХА ВЕТОТО НА ПРЕЗИДЕНТА ВЪРХУ " ПОПРАВКАТА ДОМУСЧИЕВ "
Народното събрание единомислещо поддържа ветото на президента Румен Радев върху измененията в приватизационния закон, с които уговорките на купувача по приватизационни контракти понижават от 10 на 5 година със задна дата.
НОВ ПРОТЕСТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ЗАРАДИ ХАОСА С ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
Утре, 27 юли, от 11:00 часа на митинг пред Народното събрание излиза една от националнопредставителните организации на хората с увреждания - Съюзът на инвалидите и Съюзът на слепите, като ще има само логистична поддръжка от КНСБ, защото съюзите са асоциирани членове на синдикалната организация. Протестът е реалност, откакто общественият министър Бисер Петков не можа да изясни ясно за какво майките на деца с увреждания се отхвърлиха от какъвто и да е разговор с страната, а утрешният митинг се прави от организации, които предизвикаха тъкмо майките, като опънаха своя палатка в техния палатков лагер пред Народното събрание.

Социалният министър Бисер Петков донесе персонално законопроекта за хората с увреждания при двата палаткови лагера до Народното събрание – на майките на деца с увреждания и на Национално показаните организации на и за хората с увреждания, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Държавният глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп пропусна – вместо наказателни мита, след визитата на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер във Вашингтон той се застъпи за унищожаване на цените за импорт от страни от Общността. Това се случи с помощта на обстоятелството, че Европейски Съюз показва мощ и уникалност, написа Карстен декор Намен в публикация за Deutsche Welle.

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ: ВЯРВАМ НА СРЪБСКОТО ПРАВОСЪДИЕ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО НА БЪЛГАРСКОТО
Вярвам повече на сръбското правораздаване повече, в сравнение с българското. Това декларира някогашният мажоритарен притежател на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ) Цветан Василев в изявление за сръбския вестник " Курир ", оповестява " КлубZ ".
Неправителствени организации ПРЕДУПРЕДИХА ЗА АБСУРДНИ ЗАКОНИ, КОИТО НИ ОСТАВЯТ БЕЗ ОХРАНА НА ВОДОЕМИ И БЕЗ ПРАВОСЪДИЕ
Традиционно се случват незабавни промени в разнообразни закони преди лятна почивка, без гражданското общество да има време за реакция, а самото общество действително има единствено един инструмент за противопоставяне – да сезира президента да наложи несъгласие, само че то се заобикаля доста елементарно от Народното събрание. Това съобщи Вера Стаевска от Сдружение за проучвателен практики на специфична конференция на няколко неправителствени организации във връзка смяната на няколко закона.
НАД 80 СА ВЕЧЕ ЖЕРТВИТЕ ОТ ПОЖАРА В АТИКА
Броят на починалите в пожара, който унищожи крайбрежието на източна Атика, набъбна до 83, след гибелта на 73-годишен мъж в интензивното поделение на болничното заведение „ Еванджелисмос “ в Атина, съобщи гръцкото издание Kathimerini.

Акцизът на бездимните цигари се усилва и става 40% от този на елементарните. Това взеха решение депутатите с окончателното приемане на промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища. Припомняме, че първичната концепция на ГЕРБ беше за равнене на акцизната ставка на бездимните цигари с тази на обичайните, само че след отрицателни реакции от разнообразни направления бе реализиран сегашният компромис.
ОФИЦИАЛНО: ПО-ГОЛЯМА ЗЕЛЕНА ЗОНА В СОФИЯ И НОЩЕН АБОНАМЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ
Зелената зона в София се усилва, към този момент ще има и нощен длъжностен абонамент за паркиране в София. Това решение взе Столичният общински съвет (СОС) на днешната си сесия, която е последна преди лятната почивка. От 1 ноември зелената зона ще се разшири с още 5500 места.
ОКОНЧАТЕЛНО: ПСУВАШ НА СТАДИОНА? 1000 ЛЕВА ГЛОБА И ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩАВАНЕ НА МАЧОВЕ
Проектът за промени в Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия беше признат на второ четене от депутатите. Спешните законодателни промени вкарват най-належащите ограничения за оправянето с футболното безчинство и всевъзможни прояви на принуждение по време на спортни мероприятия. След приемането на измененията санкциите за нарушавания на стадиона ще станат от 1000 до 5000 лв. и опция за налагане на 5-годишна възбрана за навестяване на мачове.

Естония стана първата страна в Европа, която предлага гратис пътешестване с рейс на съвсем цялата си територия. Целта на управляващите в Талин е ограничение на вътрешните полети и потреблението на гориво от изкопаеми източници, съобщи France Presse.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР