Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за 14

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за 14
Коментари Харесай

Новините: Най-важното от деня, 14 май

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за 14 май, четвъртък.
МУТАФЧИЙСКИ НЕ ИЗДЪРЖА НА НАПРЕЖЕНИЕТО: ОЧАКВАМ ДА ИЗМРАТ МНОГО ХОРА! ЯКО ДА ИЗМРАТ! (ВИДЕО)
Нервите на военачалник Мутафчийски не устояха в телевизионно изявление с Миролюба Бенатова. То бе взето в " ALTERNATIVATA " по TV1 - предаване, което бе основано от Милен Цветков и Генка Шикерова. " Очаквам да измрат доста хора! Яко да измрат! Ей ще видиш! ", съобщи Мутафчийски, стана и завърши диалога с Миролюба Бенатова.
Министерство на здравеопазването: PCR ТЕСТ, ЗАПЛАТЕН ОТ ГРАЖДАНИТЕ, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УСЛОВИЕ ЗА ПРИЕМ В ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ
По мотив голям брой запитвания от медиите за въведени условия от страна на лечебни заведения за съществуване на негативен PCR тест за COVID-19, обезщетен от пациента, като категорично изискване за банкет в болница, Министерството на здравеопазването осведоми: PCR тест, обезщетен от жителите, не може да бъде изискване за банкет или консултация със експерт в лечебни заведения. Всички здравноосигурени лица имат право на достъп до лечебни заведения за оказване на болнична помощ, заплащана от НЗОК, когато диагностичната и/или лечебната цел не може да бъде реализирана в изискванията на извънболничната помощ.
ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ИМА СЕДМИЦА ДА РЕШИ ЗА АКЦИИТЕ НА " ЛЕВСКИ "
Премиерът Бойко Борисов има още седем дни, в които да реши по какъв начин да действа с акциите на футболния клуб " Левски ". Става ясно, че 14-дневният период, в който новият собственик на скъпите бумаги може да се разпорежда с тях, стартира да тече от момента на джиросването - 8 май. До 21 май би трябвало да стане ясно по какъв начин ще се действа със собствеността на скъпите бумаги.
„ ВЪЗРАЖДАНЕ “ ОБЯВИ БЕЗСРОЧЕН ПРОТЕСТ ДОКАТО КАБИНЕТЪТ НЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА (ВИДЕО)
Протестиращи и последователи на Политическа партия „ Възраждане “ оповестиха неопределен митинг до момента в който кабинетът не подаде оставка.
Недоволството стартира по обяд пред Народното събрание с обсада на придвижването по бул. „ Цар Освободител “. Според протестиращите българската страна не е помогнала на хората по време на изключителното състояние като по този метод ги е обрекла на банкрути, апетит и бедност.
Екологичен потенциал: ПРИЛОЖЕНИЯТА ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ ТРЯБВА ДА СА ДОБРОВОЛНИ И НЕДИСКРИМИНАЦИОННИ
Гражданите се нуждаят от отбрана на персоналните данните и защитни ограничения за дискретност във връзка с новите приложения за смарт телефони, употребявани за справяне с разпространяването на пандемията от ковид, безапелационни са евродепутатите. В пленарния спор през днешния ден членовете на Европейския парламент(ЕП) означиха, че дружно с други ограничения, свързани с COVID-19, като обществено разграничаване, маски и проби, приложенията за следене на контакти могат да оказват помощ за справяне с разпространяването на пандемията.
POLITICO: МАШИНАТА НА ВРЕМЕТО ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА ВРЪЩА В МРАЧНОТО МИНАЛО
Забравете за Шенген. Добре пристигнали в 80-те години. Европейската свободна зона, която се състои от 22 страни от Европейски Съюз, плюс Норвегия, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн, стигна до " ръба на гибелта ", когато множеството страни си възвърнаха контрола над границите си, с цел да забавят разпространяването на ковид, написа авторитетното издание Politico.
 
 
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР