Редакционният екип на Actualno.com представя накратко прегледа на по-важното от

...
Редакционният екип на Actualno.com представя накратко прегледа на по-важното от
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 19 април

Редакционният екип на Actualno.com показва в резюме прегледа на по-важното от печатните издания за днешния петък.
Вестник " Сега "
Водеща вест на ежедневника е, че най-високопоставените обвинени по делото " Своге " са двама шефове в АПИ. От информацията излиза наяве, че нови седем души са обвинени за пътната покруса край Своге, при която предходната година починаха 20 души. Сред тях обаче няма министри. Най-високопоставените са двама членове на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ". Сред новите обвинени са членовете на УС на АПИ Светослав Глосов и Дончо Атанасов, които в разнообразни интервали бяха и шефове на организацията. По случая " Своге " те са упрекнати за закононарушение по работа. За първи път обаче прокуратурата декларира, че има и техническа причина за злополуката и " това е доста понижен коефициент на сцепление сред гумите и асфалта, дължащ се на неприятното му качество ". Мантинелите също не дават отговор на условията. Въпросният сектор трябвало да бъде обезопасен със стоманени защитни огради с висока дарба на задържане. Никъде в плановата документи не е планувано слагане на еластична защитна ограда. Учудени ли сте?
Вестник " 24 часа "
Колегите от " 24 часа " се притичат на помощ на Окръжният съд в Кърджали, който анулира гаранцията от 10 000 лв. на водача на партия ДОСТ Лютви Местан, под претекст че прокуратурата не е показала имущественото състояние на Местан. Тя беше наложена от прокуратурата поради злополуката край село Загорско в неделя, при която почина 6-месечно бебе. След автомелето Местан получи обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност на момиченцето. 87 хиляди лева е заявил пред Сметната палата Лютви Местан през 2017 година, когато за финален път беше народен представител, сподели инспекция на “24 часа”. Съпругата му Ширин, която е известна с първокласното си облекло, е имала на влог 50 хиляди лева Семейството има още апартамент и гараж в Кърджал за 86 хиляди лева, както и къща с двор и гараж в Момчилград за 30 хиляди лева Във времето обратно е заявил и ниви в района. Подобно на Тартюф, ах, бедният човек...
Вестник " Труд "
Изданието обръща внимание, че с 200 хиляди се усилва броят на пациентите, приети в болница за лекуване и по този индикатор страната ни е преди всичко в Евросъюза. Данните изнесе Пламен Таушанов, ръководител на Българската асоциация за протекция на пациентител Високият % на хоспитализации не е обвързван със степента на смъртност, а самите аргументи за смъртност са същите като тези в останалите страни от Европейски Съюз. У нас обаче от тях максимален е делът на сърдечно-съдовите болести и на онкологичните.
Вестник " Монитор "
Интересна интернационална вест преглежда изданието. Става въпрос за следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър, което не е открило съгласуваност сред президента Доналд Тръмп или представители на предизборния му щаб и Русия по време на акцията за президентските избори в Съединените щати през 2016 година Това заяви министърът на правораздаването и основен прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар, представяйки редактирана версия на отчета на Мълър. Той разгласи още, че Мълър не е разкрил доказателства американският президент да е попречил следствието против него за възможен сговор с Русия по време на предизборната акция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР