Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Кадър бТВНе е малък броя на заразените

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgКадър бТВНе е малък броя на заразените
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Благодаря на българите, които приеха проблема сериозно и реагираха, но не разбирам тези, които вярват, че болест няма

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Кадър бТВ

Не е дребен броя на инфектираните с ковид медицински лица. Броят им е 242. Това са 11% от всички заболели. Тази численост обаче е изцяло съпоставима с другите страни. Средният % на инфектираните медицински служащи в Европа е 13%, като има доста огромни вариации - в Германия е 6%, а в Ирландия  - 29%. Естествено, че като обслужваш доста заболели, с тежки инвазивни процедури, няма метод да не се сътвори риск от заразяване даже при твърдо съблюдаване на разпоредбите. Това разяснява тази заран доктор Ангел Кунчев.

Така че не е редно и не е вярно да упрекваме лекарите, че се разболяват, а и отново споделям България е малко под междинното равнище на инфектиран медицински личен състав за Европа, уточни той.

Имаше известни отклонения във връзка с използването на разнообразни ограничения. Понякога се подхващат ограничения, които не са напълно издържани от научна позиция. Масовото затваряне на огромни групи хора, на квартали, не постоянно е дейно. Понякога това основава съществени организационни и филантропични проблеми. По-добре е да се работи на равнище фамилия, къща, регион вътре в квартала, както го правихме на доста места, с цел да се избегнат всички тия неприятности, уточни доктор Кунчев.

Същото е с дезинфекцията. Много по-добре е, в случай че не се знае по какъв начин да се направи, да се потърси компания, която е профилирана в тази активност, а не да употребяваме такива странни способи като всеобщо пръскане  на улици, на площади, а не дай си боже на напръскване с препорати от хеликоптери и самолети. Това е художедства самоинициатива и няма никаква научна аргументация, изясни той.

Огромната част от българите схванаха сериозността на казуса, реагираха тъкмо и аз извънредно доста им благодаря, тъй като тъкмо това, на което сме очевидци в този момент -  да бъдем в групата на трите най-успешните страни в Европа, е достижение и ние би трябвало да се  гордеем с него. Разбира се, и лъжичката катран може да скапе кацата с мед, това е нещо,което не ми се желае да става, въпреки че аз се пробвам да проследявам доста деликатно всичко, което се случва, изключително в обществените мрежи и не мога да схвана хората, коиот при 4,8 млн. инфектирани в света, при 320 000 умряли в напреднали страни с големи благоприятни условия, не престават да настояват, че няма вирус, няма зараза. Не знам, човек би трябвало да е кьорав и напълно нищо да не схваща, с цел да има такива изказвания, уточни доктор Кунчев.

По сходен метод имаше някакви изказвания, че като изследваме болните надали не ги чипираме, с цел да бъдат проследявани. То в случай че не беше смехотворно, щеше да е доста съществено. Или пък да протестираме против нещо, което го няма. Всички в света поставят старания да създадат ваксина, а ние в България организираме митинги против нещо, което не е основано, разяснява той.

 

 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР