Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Съвместна комисия от общински съветници и

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgСъвместна комисия от общински съветници и
Коментари Харесай

Кметът Портних: Всички пари от синята зона ще отидат за тротоари, ще махнем излишните реклами

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Съвместна комисия от общински съветници и чиновници на кметската администрация ще изготви промени в реда за слагане на краткотрайните търговски обекти и рекламните уреди във Варна. Предложението за основаването ѝ идва от Българска социалистическа партия, а кметът Иван Портних съобщи през днешния ден, че го приветства и ще го поддържа.

Портних разяснява на съвещанието на общинския съвет, че е забранил издаването на нови позволения за слагането на преместваеми обекти. Той сподели също, че има доста рекламни уреди в града, които са непотребни, загрозяват го, а също по този начин и не дават отговор на новите условия за отстояния от здания. Според кмета изискванията за разполагането им би трябвало да се ревизират и да се промени общинската разпоредба за тази активност.

На въпрос от Стела Николова от Демократична България по кое време общината ще ремонтира проблематичните тротоари към Музикалното учебно заведение, Портних разяснява, че там казусът е сериозен поради огромните дървета, чиито корени са надигнали настилката. Дали могат да се режат корените им провокира спор и по тази причина към този момент не са взети ограничения.

Всички средства, който събира общината от синята зона отиват за ремонт на тротоарите, съобщи варненският кмет. Той добави, че с идното разширение на зоната приходите ще набъбнат, а с това и броя на ремонтираните пешеходни зони.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР