Редактор: e-mail: Кадър: БТВБившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова изрази

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВБившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова изрази
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Вече се говори за изкуствен интелект, а ние не можем даже да намерим остатъците от падналия самолет

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Бившият дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова изрази съжалението си за изостаналостта на страната ни във военната техника. Повод за коментара й бе гибелта на водача майор Терзиев.

" Това беше последната капка - стана ясно, че българският военноморски флот даже няма уреди, с които да извърши търсенето и трябваше да помолят две частни компании да го създадат със своите уреди. Драмата е дългогодишна и тежа. Ние свикнахме в последните години непрекъснато да получаваме статистика на кое последно място сме. Вече попадаме и във военната техника там. Най-новото ни въоръжение е на по 40 години, от 80-те години на предишния век. И това е когато се прави един скок напред във всички сфери. Говори се за изкуствен интелект, а ние не можем дори да намерим остатъците от падналия аероплан. Това са все по-драматични разлики - оперативната съгласуемост е сложна и мъчителна. То пари за гориво няма. Как да осъществят този брой летателни часове, които са наложителни, нашите водачи. Които са отлични асове. Но не могат да покрият един наложителен най-малко. И когато се замислим, че едни милиарди са изтекли в една енергийна тройна яма, даже четворна, в случай че приказваме и за " Турски поток ". Говорим за милиарди ", сподели още тя в предаването " Лице в лице " по БТВ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР