Red Hat съобщиха в началото на тази седмица назначението на

...
Red Hat съобщиха в началото на тази седмица назначението на
Коментари Харесай

Red Hat има нов изпълнителен директор

Red Hat оповестиха при започване на тази седмица назначението на Мат Хикс, който ще е новият президент и изпълнителен шеф на компанията. Той заменя на поста Пол Кормиър, който ще оглави борда на шефовете на компанията. Промяната влиза в действие незабавно.

Софтуерният снабдител, понастоящем благосъстоятелност на IBM, е един от пионерите в света на софтуера с открит код, като главният им артикул – Red Hat Enterprise Linux – е конфигуриран в стотици корпоративни дата центрове по целия свят, напомнят от Silicon Angle. Компанията се специализира също във виртуализационни решения, контейнеризацията, доставката мидълуер и други Red Hat бяха добити от IBM за сумата от $34 милиарда. Представянето на Red Hat под шапката на IBM продължава своя напредък, като последното отчетно тримесечие компанията записва растеж от 21% в продажбите в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

Що се отнася до Хикс, той се причислява към Red Hat през 2006 на позицията на софтуерен инженер. Той се явява основна фигура при създаването на Openshift, Kubernettes платформата на Red Hat.

„Не е имало по-вълнуващо време да си в нашата промишленост и вероятностите пред Red Hat са в действителност обширни. Готов съм да навия ръкави и да потвърдя, че технологиите с отворен код могат същински да отключат капацитета на света“, разгласи при назначението си Хикс.

Кормиър извършва ролята на президент и изпълнителен шеф на Red Hat от 2020, наследявайки позицията от Джим Уитхърст, който стана ръководител на борда на шефовете на IBM след придобиването на Red Hat. Промяната на върха на компанията се приема позитивно от експерти и анализатори, които привеждат опита и експертизата на Хикс.

„Фактът, че той е част ръководството на Red Hat към този момент дълги години е значим мотив, защото това допуска, че тя търси продължение на постоянния си напредък и еволюция. Този факт се добавя от покачването на Кормиър до председателска роля. В общи линии става ясни, че Red Hat се намира в добра позиция, както като независим индивид, по този начин и като част от IBM“, разяснява за Silicon Angle Чарлс Кинг от Pund-IT Inc.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР