Ред Бул с двойна победа в Испания, Верстапен поведе в класирането

...
Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен постигна трета поредна и
Коментари Харесай

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен постигна трета поредна и общо четвърта победа за сезона във Формула 1, след като триумфира в Гран при на Испания. На пистата Монтмело край Каталуния досегашният лидер в класирането Шарл Льоклер с Ферари бе начело, но получи проблем с двигателя и отпадна. По този начин действащият световен шампион Верстапен вече е начело в генералното подреждане пред пилотите със 110 точки, шест повече от Льоклер.

След отпадането на Льоклер на първа позиция излезе Серхио Перес с Ред Бул, но когато зад него се нареди Верстапен, мексиканецът получи нареждане да пусне своя съотборник пред себе си, а в крайна сметка двамата регистрираха двойна победа за тима. "Радвам се за отбора, но ще имаме разговор", каза по радиото след края на състезанието недоволният Перес, който взе и допълнителна точка за най-бърза обиколка. На подиума в Испания се качи и пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел, който завърши трети, а седемкратният световен шампион Люис Хамилтън (Мерцедес) бе изместен от четвъртата позиция от Карлос Сайнц (Ферари) в заключителните обиколки.

"Началото бе трудно, но краят бе добър. Опитах се да остана концентриран, не е приятно, когато има такива неща (проблеми с DRS), но съм много щастлив за победата и за Чеко. Това е страхотен резултат за отбора", коментира Верстапен.

Перес заема трета позиция в класирането с 85 точки, а Ръсел е четвърти със 74 след втория си подиум за сезона. На пета позиция е Сайнц с 65 точки, докато Хамилтън е едва шести с 46 точки и без подиум в последните пет старта. При конструкторите Ред Бул поведе със 195 точки пред Ферари със 169.

Следващата неделя предстои легендарното за Формула 1 Гран при на Монако. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР