Речта на омразата е заплаха за правилното функциониране на демократичното

...
Речта на омразата е заплаха за правилното функциониране на демократичното
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Речта на омразата е заплаха за демократичното общество и подкопава солидарността

Речта на омразата е опасност за вярното действие на демократичното общество и подкопава полезности като почитание и взаимност. Трябва да се направи повече на европейско равнище, речта на омразата да не визира една или друга страна членка на Европейски Съюз поотделно, съобщи Манфред Вебер, ръководител на ЕНП и на групата на партията в Европейския парламент, в особено видеообръщение към участниците в Международната конференция „ STOP HATE SPEECH “ в София.

Вебер се обърна поименно към основния прокурор Иван Гешев, като уредник на форума, както и към вицепрезидента Илияна Йотова и служебния министър на правораздаването Крум Зарков, като акцентира, че битката с речта на омразата би трябвало да докара до действителни дейности, с цел да се сътвори по-добра среда за бъдещите генерации.

„ Преди към 2 години Европейският съюз стартира нова самодейност за разширение на листата на закононарушения на Европейски Съюз, с цел да включи всички форми на закононарушения - от ненавист и тирада на омразата, без значение дали са учредени на половост, пол, раса или вяра. Европейската комисията дефинира тези закононарушения като „ изключително тежки “ заради негативното им влияние върху обособените лица или обособени публични групи “, сподели Манфред Вебер.

Той акцентира, че е значимо освен правоприлагащите органи, само че и обществото като цяло да взе участие в битката с езика на омразата.

„ Днес с развиването на новите технологии и обществените медии образованието на нашите деца да бъдат толерантни към другите хора от разнообразни обществени, религиозни или расови групи се оказва жизненоважно за противодействието на възходящия брой закононарушения от ненавист “, съобщи още ръководителят на Групата на Европейската национална партия в Екологичен потенциал.

В обръщението си Вебер обърна внимание, че речта на омразата има трансграничен темперамент и по тази причина Европейска комисия подхваща общ метод за битка с тази опасност.

Конференцията в София е част от по-широкия набор от дейности на равнище Европейски Съюз, уточни Манфред Вебер. Той подсети за редица дейности на Европейския парламент и на ЕНП, свързани с противодействието на езика на омразата.

Манфред Вебер подсети, че обществата са под непрекъсната офанзива от екстремисти, които посредством обществените медии популяризират ненавист и принуждение и уточни нуждата от по-строги закони за унищожаване на терористично наличие онлайн.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР