Речните нива в Дунавския регион постепенно се понижават и реките

...
Речните нива в Дунавския регион постепенно се понижават и реките
Коментари Харесай

Инж. Силвия Стоянова, НИМХ: Речните нива в Дунавския регион постепенно се понижават

Речните равнища в Дунавския район последователно се намаляват и реките са в развой на оттичане. Опасно високи равнища на реките не са регистрирани на никое място към този миг - това заяви инж.-хидролог Силвия Стоянова, хидролог в Национален институт по метеорология и хидрология, по Българска национална телевизия.

" Пикът на река Лесновска в региона на Долни Богоров да вземем за пример е достигнал на 17 против 18 юни през нощта и сега към този момент речното равнище се намалява и водното количество в реката е в много по-безопасни граници. По същия метод стои и въпросът с река Огоста ", изясни инж. Стоянова.

В комплицираната обстановка през последните дни е поддържана непрекъсната връзка с екипите на " Гражданска отбрана ". Бюлетини с настояща хидрологична информация са изпращани в точния момент към Министерство на околната среда и водите и други институции.

" В страната има огромен брой автоматизирани измервателни станции, които мерят на всеки час водното равнище и дават информация на протичащото водно количество. На базата на тази информация и метеорологичната прогноза на синоптиците е доста по-лесно да се даде и хидрологична прогноза ", разясни инж. Силвия Стоянова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР