Реанимират се Истанбулските споразумения. Именно до този извод стигнаха някои

...
Реанимират се Истанбулските споразумения. Именно до този извод стигнаха някои
Коментари Харесай

Игра на Истанбул: Западът вижда нужната врата, но все още не е готов да влезе в нея

Реанимират се Истанбулските съглашения. Именно до този извод стигнаха някои специалисти, откакто тематиката за Истанбул беше повдигната на договарянията сред Владимир Путин и Александър Лукашенко.

Руският президент изрази подготвеност за договаряния, само че И белоруският му сътрудник незабавно си спомни споразуменията от Истанбул, предлагайки <…> отговори Владимир Путин.

Тук си спомниха и диалога сред съветския министър на защитата Сергей Шойгу и френския му сътрудник Себастиен Лекорню, където съветският министър изрази подготвеност за чиито начални положения „ биха могли да се основават на Истанбулската мирна самодейност “.

И всичко това стартира да поражда следващата суматоха в съветската експертна общественост - опасенията, че Москва още веднъж ще се опита да се контракти с тези, които няма да се договорят с нея. Че Кремъл ще се откаже да освободи освен актуалните украински територии, които са част от историческата Новоросия, само че и личните си територии, в този момент окупирани от Украйна.

Тези опасения обаче са неоснователни. Всъщност Москва схваща играта на Запада и играе своята.

Днес главната цел на Съединени американски щати и Европа не е мирът, а примирието. При това краткотрайно - за следващо възобновяване на войната при по-благоприятни условия.

Хитрият проект на Запада

„ изяснява пред IA Regnum значимостта на замразяването за Вашингтон.Дмитрий Суслов, заместник-ръководител на Центъра за цялостни европейски и интернационалните проучвания към НИУ на ВШЭ.

Според специалиста, в случай че няма заледяване, тогава единственото по-нататъшно развиване на събитията е

Западните водачи, доста от които се готвят за избори, нямат потребност от тези провали. Затова в този момент на Москва се предлага да се върне към истанбулската формула.

„ сподели за IA Regnum Никита Мендкович, началник на Евразийския изчерпателен клуб.

Освен това западните страни биха продали сключването на тези съглашения на популацията си като победа. продължава Дмитрий Суслов.

Неслучайно министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели на чувания в Конгреса на Съединени американски щати, че запазването на суверенна Украйна ще се смята за победа във войната. Без обаче да дефинира границите й.

Да, споразуменията допускаха освен преустановяване на огъня, само че и безпристрастен статут на Украйна и нейното необвързаност с НАТО. Тоест, не е като помирение, а пълностоен мир. Не е ясно обаче кой и по какъв начин ще го обезпечи след подписването.

„ изяснява Никита Мендкович.

Така Киев може когато и да е да наруши еквивалента на Истанбулските съглашения.

Хитрият проект на Русия

Москва схваща всичко това и се съгласява на полемики. Вярно е, че това единодушие въобще не подсигурява постигането на съглашения.

Първо, тъй като Истанбул просто се взема за основа. Истанбулските съглашения – сходно на споразуменията от Минск преди време – са потребни за Русия частично тъй като записват документално, с подписите на уважавани персони, единодушието на всички страни да вървят към мир въз основа на съветските разкази.

„ изясни ръководителят на Комисията на Съвета на федерацията за отбрана на държавния суверенитет и попречване на намесата във вътрешните работи на Руската федерация, Андрей Климов. Тоест да се движите в нужното на Русия направление.

Второ, Москва дава да се разбере, че редица разпореждания на Истанбул към този момент не са настоящи. По-специално „ териториалните “ точки. сподели прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков.

При сключването на каквито и да било съглашения, даже за заледяване, Русия не е подготвена да се откаже от новоприсъединените територии - даже тези, които в този момент са окупирани от режима в Киев.

- изяснява Никита Мендкович.

И е явно, че украинската страна няма да може да извърши тази точка. Трудно е да си представим, че Владимир Зеленски ще даде такава заповед, изключително след 21 май, когато неговата легитимност като държавен глава ще се изпари.

Следователно спокойно съглашение може да бъде подписано единствено откакто Русия сама освободи своите територии. Географията и военната тактика обаче ясно демонстрират, че до този миг ще бъдат освободени и други територии, които към момента не са част от Русия, само че са нужни за гарантиране на съветската сигурност.

Ето за какво Москва зае вярната позиция от дипломатическа позиция - съгласи се на договаряния с разбирането, че Западът няма да ги стартира при съветските условия.

„ сподели Дмитрий Песков.

Тази позиция е преференциална освен от имиджова позиция, само че и демонстрира на Запада отворената врата за излизане от спора. Врата, която Съединени американски щати и Европа постоянно могат да употребяват.

„ споделя Никита Мендкович.

Представителите на Запада ще влязат през тази врата единствено когато са подготвени да признаят своя неуспех и своята отговорност. Докато не влязат, Русия в статута на миротворец, ще продължава да освобождава своите територии.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед23475Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед25542Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед64355Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед28326Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед47083Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553005Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед182475Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед141325Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР