Реалността е, че както виждате има напрежение по едни или

...
Реалността е, че както виждате има напрежение по едни или
Коментари Харесай

Румен Гечев: БСП има най-големи шансове да състави правителство

Реалността е, че както виждате има напрежение по едни или други аргументи сред така наречен " протестни партии " и по тази причина считаме, че Българска социалистическа партия има най-големи шансове да сформира държавно управление. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия за България Румен Гечев в.

По думите му Българска социалистическа партия ще продължи да работи за съставянето на постоянно държавно управление, в случай че другите участници в процедурата демонстрират отговорност, схващане и регистрират националните ползи.

" Съвсем разумно и морално е да чакаме от президента третия мандат да даде на Българска социалистическа партия за България, защото господин Радев е президентът, който ние предложихме и който беше определен с голямо болшинство. Така, че разумно е и предстоящо е третия мандат да пристигна в Българска социалистическа партия ", сподели още Гечев.

Според него Българска социалистическа партия е посочила поредност в задачите в програмата си, както и диалогичност в диалозите за сформиране на кабинет.

" Българска социалистическа партия стои много устойчиво на сложния политически терен в България ", добави още Румен Гечев.

Той разяснява и плана на Министерството на финансите за актуализация на бюджета. Гечев изясни, че в него се ползва аварийна сума от 1 милиарда 272 млн. лева - нарастване с 14 пъти от миналата годината. От Българска социалистическа партия обаче желаят да знаят какви тъкмо са плануваните запаси и защо ще бъдат употребявани.



Вторият въпрос, който от Българска социалистическа партия насочат към плана за актуализация на бюджета, е обвързван с общините. По думите на Гечев за тях не е планувано нищо, което е притеснително, защото общините в България посрещат едни от осовните удари в следствие от рецесията от COVID-19, сподели още той.

Вижте целия диалог във видеото.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР