Реалните резултати в борбата срещу производството на наркотици и наркоразпространението

...
Реалните резултати в борбата срещу производството на наркотици и наркоразпространението
Коментари Харесай

Случаите на дрогирани и пияни шофьори намаляват

Реалните резултати в битката против производството на опиати и наркоразпространението са към този момент забележими. Kоординационният механизъм сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата потвърждава своята успеваемост. Само през последния месец са разкрити 21 лаборатории за произвеждане и развъждане на наркотични субстанции, в това число лаборатория за синтетични опиати, каквато като мащаб и технология до момента не е разкривана в България.
 
Ефектът е налице и от новите законодателни промени. Вече има формирани повече от 430 наказателни производства и са конфискувани 214 автомобила от дрогирани водачи. Мярката има и мощно предпазен темперамент. Свидетелство за това е сериозният спад на новите случаи на хванати водачи, използвали алкохол или опиати. В София да вземем за пример при сходна активност на инспекциите за приложимост на алкохол и опиати са глобени 130 водачи през първата седмица на август, 122 – през втората и едвам 58 – през третата.
 
Данните бяха докладвани на министър-председателя акад. Николай Денков по време на днешната среща в Министерския съвет, в която участваха министрите на вътрешните работи Калин Стоянов и на електронното ръководство Александър Йоловски, изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов, представители на министерствата на образованието и науката и на опазването на здравето, ДАНС, Агенция " Митници " и Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).
 
В Министерството на образованието и науката ще стартират експертни диалози за подготовката на огромна осведомителна акция в учебните заведения за предварителна защита на използването на дрога. Децата ще бъдат осведомени с големите вреди от опиатите. Представителите на НСОРБ показаха подготвеност интензивно да вземат участие в тематиката, като си сътрудничат с другите институции.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР