Реализация на проекта за индустриалната зона на Варна и успешно

...
Реализация на проекта за индустриалната зона на Варна и успешно
Коментари Харесай

Христо Димитров: Приключване на ремонтите във Варна е сред основите задачи на ОбС

Реализация на плана за индустриалната зона на Варна и сполучливо привършване на ремонтите в града са измежду главните цели в идната работа на Общинския съвет. Това съобщи във варненския ефир на Дарик ръководителят на Общинския съвет Христо Димитров.

По думите му обстановката с ремонтите в някои варненски квартали е доста тежка и затруднява живота на варненци. Трябва деликатно и умерено да се прегледат дейностите с компаниите реализатори.

" Сумата от над 1,3 млн. лева за справяне с последствията от ураганното злополучие във Варна през ноември сама по себе си е огромна, само че не и за това, което се случи. Средствата, които Общината ще изиска за възобновяване от страната, по този начин или другояче би трябвало да бъде проверенаи утвърдена от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет ", разяснява Димитров.

Вече са планувани първите три съвещания на комисии към локалния парламент. Следващата сесия на Общинския съвет пък ще бъде планувана за първите дни след Нова година. Няма да има добра успеваемост, в случай че общинското съвещание е в последния четвъртък на този месец, защото ще би трябвало да се организира след 5 почивни дни, уточни Христо Димитров. Той разкри, че поради избрани решения на общинската администрация, свързани с отчетността на годината, може да се наложи и „ бърза сесия ”.

„ Това, че най-големите групи в локалния парламент - на ПП-ДБ и ГЕРБ, не влязоха в сглобка, може би е добре за града. Получи се обаче по този начин, че се постанова опция, и ние бяхме на място. Получи се комбиниране на ползите на няколко групи, които по един или различен метод сформирахме болшинство ”, означи общинският ръководител.

„ Не беше мъчно да образуваме група „ Алтернативата ”. Имаме идентични мисли за работа в Общинския съвет. Така се получи, че се оказа и най-голямата ”, сподели Димитров за групата, която обединишестимата съветници на „ Алтернативата на жителите ”, Ивайло Костадинов и Цветелина Атанасова от „ ИТН ”, както и Генадий Атанасов от „ Свобода ”.

Чистка в общинската администрация, която подкрепя активността на локалния парламент, няма по какъв начин да има, тъй като всеки си гледа работата. Ще се усъвършенства активността, само че за момента няма да се вършат кадрови промени в структурата, увери ръководителят на локалния парламент.

Христо Димитров показа още, че към този момент не е шеф на притежавания от него холдинг, а с фирмени каузи се занимава единствено в почивните дни.

Целият диалог е прикачен
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР