Реал (Мадрид) счупи рекорда си за най-много похарчени пари за

...
Реал (Мадрид) счупи рекорда си за най-много похарчени пари за
Коментари Харесай

"Реал" счупи рекорда си за трансфери

" Реал " (Мадрид) счупи върха си за най-вече изхарчени пари за прехвърляния в едно лято още през юни. Кралският клуб към този момент е изразходвал над 300 млн. евро, откакто удостовери привличането на левия бек на " Олимпик " (Лион) Ферлан Менди. Той ще коства 48 млн. евро, плюс още 5 млн. под формата на бонуси. Преди него " Реал " купи Родриго от " Сантос " за 45 млн. евро, Едер Милитао от " Порто " за 50, Лука Йович от " Айнтрахт " за 60 и звездата на " Челси " Еден Азар за първична сума от 100 млн., само че с бонуси, които могат да стигнат до още 70 млн.

Дори без въпросните
бонуси обаче сумата, която кралският клуб е похарчил досега, е 303 млн. Досегашният връх бе 260 млн. евро, дадени през лятото на 2009 година, когато " Реал " взе Кристиано Роналдо, Кака, Карим Бензема, Чаби Алонсо и още четирима играчи. 

Очаква се клубът да продължи с покупките, само че преди този момент да продаде част от актуалните си играчи. В момента " Реал " разполага с 37 футболисти, като се чака в състава да останат 25. Президентът на клуба Флорентино Перес разгласи, че привличането на повече нови е начало на нов план, откакто " белия балет " претърпя цялостен неуспех през предишния сезон и отпадна още на осминафинал в Шампионската лига.

" Искаме да стартираме нов план за идващия сезон. Трябва да работим крепко, с цел да осъществим фантазиите на нашите почитатели. Не изпращаме сезона, който чакахме и ще реагираме мощно и уверено в търсене на нашата историческа цел - успехите. Клубът в никакъв случай не се предава и ще продължаваме да го демонстрираме ", сподели Перес при представянето на Йович. Сръбският нападател разгласи, че е почитател на " Реал " от дете. " Аз съм най-щастливият човек на света, откакто подписах с този огромен клуб. Ще дам всичко за " Реал ". Като дребен заспивах с фланелка на " Реал ", а в този момент съм в този клуб ", сподели Йович.

Друг от новите - Родриго, пък призна, че е обезпокоен от прехвърлянето в Мадрид. " Това е най-великият клуб в света, само че това великолепие може да те уплаши. Този боязън е добър, тъй като ще ме стимулира да покажа за какво са подписали с мен ", сподели 18-годишният бразилец.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР