Реал Мадрид победи трудно Уеска с 3:2 в среща от

...
Реал Мадрид победи трудно Уеска с 3:2 в среща от
Коментари Харесай

Зидан пусна сина си титуляр при трудната победа над "Уеска"

" Реал " Мадрид победи мъчно " Уеска " с 3:2 в среща от последния кръг на испанската Ла Лига. Но феноменалният гол на Карим Бензема в последната минута, който донесе трите точки за Кралския клуб, не е измежду главните тематики в Испания.

Журналистите се вълнуват по-скоро от играта на един млад футболист - вратаря на " Реал " Лука Зидан. 20-годишният пазач за първи път този сезон излиза титуляр за мъжкия отбор и то при втория мач след завръщането на татко му Зинедин отпред на " белите ".
284 дни по-късно: Човекът с 9 трофея още веднъж е на " Сантяго Бернабеу " Завръщането на Зинедин Зидан в "Реал " Мадрид в числа
" Той е в тима от 16 години! Игра, тъй като е част от отбора, а не тъй като ми е наследник! ", съобщи изрично след мача френският експерт.

Снимка: Reuters

" Лука е трети вратар. Тибо Куртоа не беше подготвен, а Кейлор Навас беше, само че му дадохме време да си отдъхне. Доволен съм от играта му и се веселя за него ", добави още Зинедин, който сподели, че гледа на играта на сина си като на всеки различен негов футболист.

Всъщност Лука играе за повторно като титуляр за " Реал ". Той направи дебюта си на 19 май 2018 година при равенството 2:2 с " Виляреал ", а треньор тогава още веднъж беше татко му. Срещу " Уеска " обаче за първи път усети какво е да излезеш пред препълнените трибуни вкъщи.

Снимка: Getty Images

" Много се гордея, че играх на " Сантиаго Бернабеу ". Минах през младежкия тим на клуба. След доста години упорита работа и се веселя, че съумях да направя домакински дебют ", сподели той след мача.

Лука е вторият наследник на Зинедин Зидан и брачната половинка му Вероник. Той е минал през всички младежки обединения, както на " Реал " Мадрид, по този начин и на националния тим на Франция.

Снимка: Getty Images

През 2018 година той бе на аварийна пейка, когато клубният му тим завоюва Шампионската купа. С " петлите " пък е европейски първенец до 17 години от шампионата, което се организира през 2015 година в България.

Зинедин Зидан има четирима сина и всички са били или са част от академията на " Реал " Мадрид. Баткото на Лука - Енцо е полузащитник и сега играе във втородивизионния " Райо " Махадаонда. По-малките Тео и Елиаз се развиват в школата на " Реал ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР