Реал Мадрид отново разочарова феновете си. „Белите“ отпаднаха на четвъртфиналите

...
Реал Мадрид отново разочарова феновете си. „Белите“ отпаднаха на четвъртфиналите
Коментари Харесай

Леганес написа история в една тъжна за Реал вечер

Реал Мадрид още веднъж разочарова почитателите си. „ Белите “ отпаднаха на четвъртфиналите за Купата на Краля, откакто не съумяха да преодолеят Леганес. „ Лос пепинерос “ наваксаха пасива си от 0:1 от първия и с победа от 2:1 на „ Сантиаго Бернабеу “, испанският първенец бе отстранен.

Очаквайте детайлности

Леганес влезе решително в мача, а в петата минута гостите сътвориха първата по-опасна обстановка. Клаудио Бовю излезе на добра позиция в наказателното поле, след което шутира, само че настрана от вратата.

След 31-ата минута опитите на гостите да наваксат пасива си от 0:1 от първия дуел дадоха резултат. Хавиер Ерасо се възползва превъзходно от неточност в защитата на Кралския клуб, поведе си съвсем фронтално на вратата и с мощен удар от над 20 метра опъна мрежата на Кико Касия за 1:0.

До края на първата част Леганес бе по-активен, а в 45ата минута Бовю получи в наказателното поле, само че изстрелът му мина около десния дирек.

След почивката Реал излезе видоизменен и единствено две минути след възобновяване на играта резултатът бе подравнен. Момчетата на Зинедин Зидан организираха офанзива като по учебник, възползвайки се и от неточност на съперника към средата на терена, топката бе пусната към Карим Бензема, който нахлу отдясно в пеналта и с техничен удар трансферира вратаря за 1:1.

Добрата игра на „ лос пепинерос” продължи и бе ознаменувана и от второ попадение. В 55-ата минута Леганес извърши корнер отляво на вратата на Кико Касия. Авторът на първото попадение Ерасо центрира, а Габриел засече точно за 2:1.

Попадението като че ли вля спомагателен подтик в играта на гостите и в 71-ата минута почитателите на „ Бернабеу “ станаха очевидци на нова добра офанзива на противника на обичания им отбор. Ерасо получи добър пас в пеналта, и отклони топката с глава, но защитник на Кралския клуб почисти навреме.

В заключителните минути играчите на „ белия балет “ натиснаха крепко противника си, а играта се развиваше най-вече в половината на Леганес. Мадридчани направиха няколко чудесни офанзиви, а в 85-ата капитанъ Серхи Рамос насочи удар с глава, а стражът на гостите със сетни сили извади топката, която летеше под рамката. Малко преди този момент опция се разкри и пред Борха Майорал, само че още веднъж около вратата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР