Реал Мадрид елиминира Манчестър Сити в полуфиналите в Шампионската лига,

...
Реал Мадрид елиминира Манчестър Сити в полуфиналите в Шампионската лига,
Коментари Харесай

Реал Мадрид излъга Сити в драма с дузпи, Байерн елиминира Арсенал

Реал Мадрид отстрани Манчестър Сити в полуфиналите в Шампионската лига, откакто ги победи след драма с дузпи. Редовното време приключи при 1:1, а първият мач беше 3:3 и след общ резултат 4:4 трябваше да има продължения. Те обаче не излъчиха победител, а се стигна до дузпи, в които Реал завоюва след 4:3.
Прочетете още
В 12-та минута Реал Мадрид съумя да откри резултата, Винисиус получи топката в пеналта и откри отлично Родриго, който стреля, в началото Едерсон мазета, само че топката се върна при бразилеца и той вкара за 0:1.

В 17-та минута Сити уцели греда след удар с глава на Холанд, който срещна напречната греда.

В 76-та минута домакините съумяха да изравнят, Доку пусна пас в наказателното поле, който беше изчистен от Рюдигер, само че топката отиде право в Кевин Де Бройне, който простреля Лунин за 1:1. 

До края на постоянното време не падна нов гол и мачът влезе в продължения.

В тях двата отбора не рискуваха и нямаше доста чисти голови положения. 

Така се стигна до дузпи, които трябваше да решат крайния победител.

При първите осъществявания Хулиан Алварес осъществя, само че Лука Модрич пропусна. При вторите осъществявания Бернардо Силва изпусна, а Джуд Белингам не пропусна и резултатът беше подравнен. След това Матео Ковачич пропусна за Сити, а Лукас Васкес не сгреши за Реал и испанците излязоха напред в резултата. При четвъртите осъществявания Фил Фоудън осъществя за Сити, само че същото направи и Начо. В решителната пета дузпа вратарят Едерсон застана зад топката, само че той би ужасно наказателния удар и изравни резултата. За Реал Антонио Рюдигер обаче също не сгреши и по този начин след 4:3 при дузпите Реал Мадрид се класира за полуфиналите.

Байерн Мюнхен се класира за полуфиналите в шампионата, откакто победи с 1:0 Арсенал реванша в Мюнхен. Така баварците се класираха за топ 4 с общ резултат 3:2. 

В 64-та минута Рафаел Герейро центрира в пеналта, а Йошуа Кимих засече с глава и прониза Рая за 1:0.

След 2:2 в първата среща и общ резултат 3:2 баварците се класираха за полуфиналите. 

Така в борба за място на финала ще играят Реал Мадрид - Байерн Мюнхен, а в другия полуфинал ще се срещнат Борусия Дортмунд и ПСЖ. 

Полуфиналите са на 30 април - 1 май - първи срещи и реванши на 7-8 май. 

Големият край е на 1 юни на " Уембли ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР