„Реакцията на десните антикомунисти, русофоби и фашизофили на нашата категорична

...
„Реакцията на десните антикомунисти, русофоби и фашизофили на нашата категорична
Коментари Харесай

БСП – София: Антикомунистите и русофобите посегнаха и на името на детска градина

„ Реакцията на десните антикомунисти, русофоби и фашизофили на нашата безапелационна позиция по предлагането за смяна на името на детското заведение не е изненадваща. Но това не я прави по-малко неприятна, лъжлива и користна. И през днешния ден продължава тяхната неравна борба с Паметника на Съветската войска.

Издигнаха мемориали в памет на убийците на български антифашисти, в това число на убийците на повече от 250 български деца. Сега стигнаха до детските градини. Избраха да вложат напъните си за промяна на името на " Мара Петлякова ", вместо в решаването на надалеч по-голям и огромен проблем - този с дефицита тук-там в тях за децата на София “, обясниха от групата на „ Българска социалистическа партия за България “.

Ето и цялостния текст на позицията:

Историческата истина за фашизма в България е реалност, с който десницата към този момент би трябвало да се помири. И да престане да пропагандира подправени тези за да изопачава историята по този начин, както на нея й е угодно сега.

Реакцията на десните антикомунисти, русофоби и фашизофили на нашата безапелационна позиция по предлагането за смяна на името на Детска градина №1 в регион " Възраждане " от " Мара Петлякова " на " Червената шапчица " не е изненадваща.

Но това не я прави по-малко неприятна, лъжлива и користна.

Ние знаем, че в случай че българската десница има някаква идея, то това е " анти антифашизъм ". Тези комплицирани лица на най-новото време събориха първо паметниците на българските антифашисти. След това оповестиха антифашистите и всички участници в съпротивата за нарушители. После започнаха да преиначават българската история. Подмениха също историята на антифашистката битка с безспорни фалшификации.

И през днешния ден продължава тяхната неравна борба с Паметника на Съветската войска. Издигнаха мемориали в памет на убийците на български антифашисти, в това число на убийците на повече от 250 български деца. Сега стигнаха до детските градини.

Избраха да вложат напъните си за промяна на името на " Мара Петлякова ", вместо в решаването на надалеч по-голям и огромен проблем - този с дефицита тук-там в тях за децата на София.

Това даже не е последователност в тяхното отношение към българската история. Това е тяхната деградация. Деградацията на заболели от фашизъм лица.

Разбираме, че те не понасят историческата истина. Не могат да я търпят. За тях 9-и май и 9-и септември са черни дати. Те нямат какво да честват. Защото Европа победи фашизма. Над Райхстага се развя аленото знаме. И този факт просто няма по какъв начин да бъде заличен или премахнат от историята.

В своя Резолюция от 25 октомври 2018 година по отношение на повишаването на неофашисткото принуждение на континента, Европейският парламент приканва за обща просвета наизуст за предишното, която отхвърля фашистките закононарушения. И показва дълбока угриженост, че по-младите генерации в Европа и на други места се усещат във все по-слаба степен наранени от историята на фашизма и затова съществува заплаха да останат безразлични пред новите закани.

Също по този начин акцентира, че познаването на историята е едно от нужните условия за предотвратяването на такива закононарушения в бъдеще и играе значима роля за възпитанието на по-младите генерации.

И предизвиква страните членки да насърчават посредством формалната просвета опознаването на общата ни история, в това число зверствата през Втората международна война, като да вземем за пример Холокоста и систематичната дехуманизация на жертвите в течение на редица години.

Вие, господа от десницата, смятате ли се за част от тази европейска общественост? Защото 9-и май е доста огромен празник за всички европейци.

За фашистите в действителност е черна дата. Те нямат празник. Затова страдат. И в страданието си стигат до разрушителни крайности. Този феномен също може да бъде оценен от психолога Росен Йорданов.

А нашата отговорност пред паметта на всички жертви в битката против фашизма е да не допуснем разрушаването на историческите обстоятелства и изкривяването на историята.

И да продължим битката за " независимост, тъждество, приятелство ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР