Реакцията на държавата беше мигновена, в застрашените места имаше около

...
Реакцията на държавата беше мигновена, в застрашените места имаше около
Коментари Харесай

Денков за наводненията: Реакцията на държавата беше мигновена, имаше близо 4000 туристи

„ Реакцията на страната беше мигновена, в застрашените места имаше към 4000 туристи “, съобщи министър-председателят Николай Денков на изключително чуване в Народното събрание по отношение на наводненията, които засегнаха Южното Черноморие.

„ Поводът да съм тук е извънредно сериозен и драматичен, защото имаме изгубени четири човешки живота. Винаги около такива нещастия обществото реагира с съображение по метод, който изисква отговори от страната и по тази причина помолих през днешния ден да мога от тази най-висока естрада да показва правилна информация въз основата на която всеки да може да си построи своето мнение и да постави основата за това по какъв начин могат да се разискват и какви могат да бъдат ограниченията, с цел да се предотвратят в бъдеще такива нещастия “ , съобщи Денков. По думите му страната е реагирала на време и била готова за последствията от поройните превалявания . Той акцентира:

„ Реакцията на страната беше безусловно мигновена. Валежите започнаха през нощта и още сутринта, преди да бъде оповестено бедственото състояние, на място бяха единадесет екипа на пожарна сигурност с тридесет и пет чиновници, два екипа водолази, които започнаха незабавно да подкрепят изтеглянето на застрашените хора от съответните райони. “

Усилията на избавителните отряди са били ориентирани към извеждане на всички локални и туристи. Премиерът показа, че в този миг е имало над 4000 туристи в региона на наводненията . Денков акцентира:

„ Наред с хората, които живеят в застрашените обитаеми места, имаше и към 4000 туристи по данни на туристическите служби. Основните старания бяха ориентирани точно към евакуиране на застрашените жители, в това число и деца – имаше група от към 60 деца, които бяха евакуирани по високите етажи на хотел, чиито подземни пространства бяха наводнени, а също по този начин беше обезпечена защитата по пътищата, тъй че да не се рискува животът на хората, които потеглиха да пресичат през наводнените пътища. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР