Реакциите в Германия на победата на обединената левица във Франция

...
Реакциите в Германия на победата на обединената левица във Франция
Коментари Харесай

Сдържана радост в Германия от победата на левите във Франция

Реакциите в Германия на успеха на обединената левица във Франция са по-скоро сдържани. Експертите по външна политика от ръководещата коалиция считат, че въпреки и заплахата от крайнодесните по този начин да е сложена най-малко към този момент под надзор, пораства заплахата от крайнолевите.

Председателят на Комисията по външни работи Михаел Рот съобщи:

" Походът на десните националисти и десните екстремисти е спрян. Това е огромна заслуга на французите ". Пред вестник " Тагесшпигел " той обаче предизвести: " Но към момента е прекомерно рано да се каже, че всичко е ясно, тъй като националистическите популисти отдясно и отляво са по-силни от всеки път. Центърът е по-слаб от всеки път. Следователно Емануел Макрон се провали гръмко. "

Тъй като тази година се организират избори в няколко федерални провинции в Източна Германия и крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ води в изследванията на доста места, изборите във Франция бяха следени изключително деликатно в Берлин. Армин Лашет, някогашен претендент на ХДС за канцлер, а понастоящем отговарящ за външната политика в ХДС, похвали обстоятелството, че " не са спечелили нито извънредно десните към госпожа Льо Пен, нито антисемитските и антигермански настроени леви радикали към Меленшон ", само че че има късмет за проевропейско болшинство. Лашет съобщи пред организация dpa, че това е и " урок " за Източна Германия: " Борбата за народна власт и Европа си заслужава ".

Ако бяха победили радикалните леви и десни сили, съдействието със прилежащата страна щеше да стане по-трудно, счита Лашет. Сега то може да е " по-сложно " на едно или друго място, тъй като Франция не познава предстоящата коалиция в тази степен, " само че това не би трябвало да е по-лошо за връзките ".

Сега Германия с безпокойствие следи по какъв начин ще се развие борбата за превъзходство в обединяването и дали Меланшон ще успее да заеме управителни постове.

Германия е един от обичаните врагове на Меленшон, което евентуално може да се изясни с огромния му песимизъм към Европейски Съюз. През 2014 година той атакува немския канцлер Ангела Меркел в Twitter с думите: " Млъкнете, госпожо Меркел. Франция е свободна. " Преди това Меркел беше призовала за промени.

Но това никога не беше всичко. През 2015 година Меланшон разгласява дискусия, изобилстваща от антигерманска злост. В нея той се възмущаваше от немската лъжливост, като внушаваше, че германците се интересуват единствено от нудистки плажове, разходки в гората и медени рулца, до момента в който в реалност те тровят половин Европа със своите въглищни електроцентрали и химически фабрики.

" Германците умират по-рано от останалите "

Кабинетът от кавги за омразата му към Германия е колкото дълъг, толкоз и цветен. Веднъж той дефинира обединяването на Германия като " нелегално анексиране " на Германска демократична република, изиска тогавашният канцлер Ангела Меркел да бъде " изхвърлена в кофата за отпадък " и отпразнува в Twitter отпадането на тима на DFB след предварителния кръг на Световното състезание по футбол през 2018 година, като съобщи, че изпитва " огромна наслада ".

Меланшон непрекъснато обрисува германецът като доста мрачна фигура.

" Германецът е модел за хора, които не се интересуват от живота ", скастри той през 2013 година " Никой не желае да бъде немец. Те са по-бедни от междинното равнище, умират по-рано от останалите и нямат деца ".

В своя пасквил, озаглавен " Германия: херингата на Бисмарк - немската отрова ", Меланшон показва Германия като " страшилище ", което е крепко превзело Европейски Съюз и постанова волята си на останалите страни от Европейски Съюз. В него той се афишира и против " немския модел " - пътя на икономическата непоклатимост и строгата политика на икономии. Това също се счита за образец за подражателство от доста французи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР