Отломки от ракети паднаха в три района на украинската столица

...
Отломки от ракети паднаха в три района на украинската столица
Коментари Харесай

Киев беше подложен на ракетен обстрел, удари бяха нанесени и по Павлоград и Никопол

Отломки от ракети паднаха в три региона на украинската столица Киев по време на час пик тази заран, откакто противовъздушната защита отблъсна съветско нахлуване, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на градските управляващи.

По предварителни данни нападението, при което съветските сили използваха хиперзвукови ракети " Кинжал ", не е предизвикало обилни вреди или жертви, заяви ръководителят на градската военна администрация Серхий Попко.

Отломки са развалили покрива на многоетажен жилищен блок в Соломянски квартал, парче от ракета е паднало на територията на учебно заведение, добави неговата администрация.

Отломки от ракети са паднали и върху открита повърхност в централния Шевченковски регион и са развалили покрива на автомобил в южната част на украинската столица.

Русия нанася ракетни удари по Украйна от началото на война, почнала през февруари 2022 година Нападения с дронове се правят съвсем всяка нощ. През миналата нощ региони към украинската столица бяха атакувани с петнайсетина дрона.

Руска ракета порази рано тази заран украинския Павлохрад, в Днепропетровска област, съобщи Укринформ, като се базира на ръководителя на районната военна администрация Серхий Лисак.

" През нощта вражеска ракета удари Павлохрад. Причинени бяха вреди на едно дружество. Избухнал е пожар, който беше овладян от избавителните служби ", заяви той в обществените медии. Не се оповестява за жертви.

Руските сили са подложили на обстрел с тежка артилерия и град Никопол. Няма потърпевши при нападението. При вчерашна офанзива с ракети против квартал " Синелники " обаче бяха ранени трима мирни жители, отбелязва Укринформ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР