Реагирахте много адекватно спрямо ситуацията с установените случаи на коронавирус

...
Реагирахте много адекватно спрямо ситуацията с установените случаи на коронавирус
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев в Плевен: Реагирахте много адекватно спрямо ситуацията с коронавируса

Реагирахте доста съответно по отношение на обстановката с откритите случаи на ковид в Плевен. Това сподели при започване на съвещанието на регионалния действен щаб в Плевен основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Той подчертава върху виновното държание на лекарите и медицинския личен състав в Плевен, които са останали на работните си места и професионално са траяли да правят работата си, показват от регионалната администрация.

„ Плевен е една крачка пред всички и от опита, който натрупахме тук единствено за 48 часа би трябвало да сме създали някои заключения. Първо за това, че колкото и да се постановат ограничения за карантина, това не би трябвало да затруднява активността на лечебните заведения и да стопира достъпа на жителите до незабавна помощ. Апелът ни към жителите е да търсят такава помощ главно през общопрактикуващите лекари и да отсрочват всичко, което може да бъде отсрочено ”, сподели доктор Ангел Кунчев в Плевен. „ Свикнете да живеете с този вирус. Един-два месеца той ще е на всички места към нас ”, прикани хората той.

Кунчев разясни, че се изследват с изключение на контактните лица, които значително в Плевен към този момент са изследвани и са негативни, по този начин и групата на италиански служащи, с цел да са спокойни жителите на Плевен, че и от тази позиция няма никакъв проблем. „ Няма неприятно да се работи в лечебните заведения и с бързи проби, само че единствено въз основата на резултатите от тях не можем да приемем, че един случай е положителен. Той би трябвало да бъде доказан от референтната лаборатория, само че този скрининг облекчава доста работата ”, разяснява доктор Ангел Кунчев.

„ Болницата в Плевен ще закупи бързи проби. Разполагаме с дихателни реанимационни апарати. Говорили сме за помощ при по-голяма вълна от болни ”, безапелационен бе шефът на УМБАЛ – Плевен доцент Луканов. По думите му положението на двамата заболели от ковид остава положително.

„ Присъствието на доктор Ангел Кунчев бе извънредно потребно с конкретиката, която се внесе, с отговорите на професионални и практични въпроси и със препоръките по отношение на нужните ограничения по отношение на ограничение разпространяването на инфекцията. ”, заключи в края на съвещанието на регионалния действен щаб заместник-областният шеф доктор Красимир Трифонов.

В регионалния действен щаб взеха присъединяване представители на всички институции, имащи отношение към медицинските аспекти и използване на ограниченията за ограничаване разпространяването на ковид на територията на област Плевен. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР