РБ Лайпциг спечели Купата на Германия след като победи Фрайбург

...
РБ Лайпциг спечели Купата на Германия след като победи Фрайбург
Коментари Харесай

РБ Лайпциг спечели Купата на Германия след дузпи

РБ Лайпциг завоюва Купата на Германия откакто победи Фрайбург след осъществяване на дузпи. В постоянното време резултатът бе 1:1, а при дузпите Кристиан Гюнтер и Ермедин Демирович пропсунаха да се разпишат.

Двубоят на Олимпийския стадион в Берлин бе оспорван до самия край. Максимилиан Егещайн откри резултата в 19-ата минута с удар от придвижване отвън наказателното поле.

Преди почивката Нико Шлотербек почисти топката от голлинията след удар на Кристофър Нкунку.

След паузата Марсел Халстенберг получи пряк червен картон, откакто повали неприятелски играч, който излизаше самичък против вратаря.

Макар да играеха с човек по-малко, играчите на Доменико Тедеско възобновиха равенството. Кристофър Нкунку засече на задна греда подаване с глава от Вили Орбан, с цел да изпрати мача в продължения.

В продълженията футболистите на Кристиан Щрайх не съумяха да се възползват от численото си преимущество. Ермедин Демирович и Яник Хаберер стреляха в гредите.

Кристофър Нкунку и Нилс Петерсен се разписаха при първите дузпи за двата отбора. Вили Орбан продължи позитивната наклонност за отбора си, само че Кристиан Гюнтер се провали при осъществяването си. Дани Олмо, Кевин Шлотербек и Бенямин Хенрихс бяха точни от 11-метровите си удари, само че Ермедин Демирович стреля в напречната греда и постави завършек на очакванията на символичните домакини.

Feels so good!

— RB Leipzig English (@RBLeipzig_EN)

Република България Лайпциг печели първата си Купа на Германия и се трансформира в 26-ия тим, който подвига оценката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР