Разводът състарява човешкия мозък с около четири месеца, твърдят изследователи

...
Разводът състарява човешкия мозък с около четири месеца, твърдят изследователи
Коментари Харесай

Разводът състарява с 4 месеца

Разводът състарява човешкия мозък с към четири месеца, настояват откриватели от Калифорнийския университет в Сан Диего. Според изследването им трагичните събития в живота на хората убиват нервни кафези и по този начин сивото вещество безусловно се свива.

Същия резултат имат загубата на обичан човек, гибелта в фамилията, сериозните здравословни проблеми. Това значи, че в случай че някой има неприятния шанс да се сблъска в къс интервал от време с няколко житейски провокации, мозъкът му може за дни да остарее с година.

Според някои специалисти стареенето е вследствие на възпаления, които се случват в мозъчната кора под въздействието на мощен стрес и отрицателни страсти. Други експерти са на мнение, че значима е реакцията на индивида, подложен на тези събития: дали ще спре да се храни, ще загуби ли качеството на съня си и така нататък

Факторите, които дават отговор за възрастта на мозъка ни, са десетки. От часовете за отмора, през менюто, половия живот, та чак до специалността ни. Проучвания потвърждават, че хората, които спят по-малко от 6 часа в денонощие, губят по-бързо своя мисловен потенциал.

В същото време обаче, в случай че ядем постоянно зеленчуци и плодове, риба и ленено семе, пийваме алено вино и гроздов сок, това ще подтиква мозъка ни. Редовният оргазъм също има тази неповторима дарба. Оказва се, че хората, които постоянно се отдават на интимни пристрастености, се оправят по-добре на проби за мислене и запомняне.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР