Развод. Дума, която никой не иска да чуе. Дума, от

...
Развод. Дума, която никой не иска да чуе. Дума, от
Коментари Харесай

Разводът е безвъзвратна стъпка, която трябва да е добре обмислена

Развод. Дума, която никой не желае да чуе. Дума, от която всеки се опасява. Дума, която разсънва куп страсти и усеща. Дума, която слага и началото на края на любовта. Онази обич, която щеше да бъде вечно. Онази обич, която бе по този начин вярна, мощна и същинска. Онази обич, която побеждаваше всичко и всеки. И оцеляваше. Но не се оказа прекомерно мощна. Не можа да устои на всички премеждия и се съобщи.

Разводът не значи постоянно и завършек на любовта. Дори и множеството да го свързват тъкмо с това. Понякога двама души се обичат, само че има доста други фактори, които въздействат върху техния брак и в случай че не съумеят да открият решение, най-често следва бракоразвод. За страдание любовта не е задоволително изискване за сполучлив брак. Тя е единствено дребна част, която го поддържа. Но в случай че липсват другите неща, които я допълват – бракът е жертван.

Ако обмисляш да поискаш бракоразвод на колегата си намерения добре. Това е окончателно решение, за което може да съжаляваш.

Ето какво да направиш, когато мислиш за бракоразвод

 

 

 Може ли да се избави този брак

Помисли добре. Защо взе сходно решение? Защо искаш да се разведеш? От по кое време обмисляш да направиш тази стъпка? Това моментно решение ли е, повлияно от постъпка, която те е подразнила и наранила или от дълго време искаш това, само че се страхуваш да го изречеш на глас?

Може ли да се избави този брак? Нима в действителност всичко е изгубено? Разводът ли е единственото решение на проблемите ви? Много постоянно вземаме решения, оставени на страстите да ни водят и управляват. И е прекомерно неверно да ги оставим те да ръководят решенията ни. Когато сме доста ядосани и изнервени, първото, което би трябвало да създадем е да се опитаме да се успокоим. И чак тогава да вземем решение. Без да сме заслепени от гнева.

Поговори с твой непосредствен

Ако си мислиш за бракоразвод, най-хубавият съвет, който може да ти дадем е да споделиш с някого това. Но дано той е да твой непосредствен другар или част от фамилията. И някой, на който имаш огромно доверие и знаеш, че ще бъде откровен с теб и ти мисли положителното. Светът е цялостен с подправени другари, които скрито си мечтаят ти да си нещастна.

Сподели решението си за бракоразвод с някой, който желае ти да си щастлива и знаеш, че ще ти даде най-хубавият съвет.

В деликатното положение, в което се намираш, може да мислиш за бракоразвод всеки ден. В сходна обстановка нямаш потребност някой да ти споделя, че е добре да не мислите прекалено много и да се придържаш към вътрешното си чувство. Ако действаш по този съвет, по-късно може да съжаляваш, че сте прибързали с решението си. Понякога интуицията се подвежда от страстите и възприятията и в случай че в този миг си мислиш, че разводът е най-правилното решение, то в идващия, когато неприятните страсти отминат може да се разкайваш.

Ако имаш деца намерения за тях

За страдание децата страдат най-вече от развода на техните родители. Те, които имат най-малка виновност за неразбирателството сред двамата възрастни са пострадалите. Помисли добре дали в действителност искаш децата ти да порастват по този метод. Разбира се в случай че става въпрос за проблеми в брака, като физическо и вербално принуждение, най-хубавото решение е бракоразвод. Но в случай че искаш да се разделиш със брачна половинка си, поради нещо дребно или краткотрайно въодушевление, знай, че ще отмине всичко. И дружно може да откриете решение на проблемите ви.

Помисли по какъв начин това ще се отрази на душeвността на децата, като имаш поради какъв брой нежна е тя. Трябва да намериш и подобаващите думи, с които да им обясниш какво се случва с мама и тати.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР