Развлекателният конгломерат Disney разкри плановете си да публикува нови филми

...
Развлекателният конгломерат Disney разкри плановете си да публикува нови филми
Коментари Харесай

Премиерата на 50 продукции на Disney ще е онлайн

Развлекателният конгломерат Disney разкри проектите си да разгласява нови филми непосредствено в стрийминг платформата си Disney+, пропускайки премиерата в киносалоните.

Дебютът на минимум 50 продукции ще бъде онлайн, в това число 10 от поредицата за супергероите на „ Марвел “ и 10, свързани с „ Междузвездни войни “, написа The Verge. Освен тях в проекта са включени общо 30 живи филми и анимации, измежду които и на студиото Pixar.

Сред министър председателите са и тези на идващите две заглавия, по които работят от компанията – „ Питър Пан и Уенди “ и „ Пинокио “, съобщи „ Би Би Си “.

Премиерата на анимацията „ Рая и последният змей “ пък ще се състои на 5 март 2021 година по едно и също време в кината и онлайн.

Disney е следващото огромно студио, което пренасочва фокуса от киното към стрийминга – предходната седмица го направи Warner Bros, откъдето обявиха, че всички министър председатели през 2021 година ще са в HBO Max.

Кризата с ковид мощно удари киноиндустрията, само че основателите на наличие желаят да се погрижат за публиката, която може да не е подготвена да се върне назад в кината.

От Disney се готвят за огромна агресия на франчайза на „ Междузвездни войни “ и  „ Марвел “ през идващите няколко години. Планира се продължение на сериала „ Мандалорецът “, който дебютира дружно с Disney+ през 2019-а.

Платформата за стрийминг на компанията към този момент има близо 87 млн. клиенти – доста повече от плануваните по-рано. Все още обаче изостава по отношение на колоса Netflix и неговите над 200 млн. потребителя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР