Развитието на Варна-Запад като инфраструктура за контейнерен и фериботен терминал

...
Развитието на Варна-Запад като инфраструктура за контейнерен и фериботен терминал
Коментари Харесай

Желязков: Търсим консенсус за развитието на пристанище Варна

Развитието на Варна-Запад като инфраструктура за контейнерен и фериботен терминал и на Варна–Изток като зона за публичен достъп и круизен туризъм, би трябвало да се възнамерява в добра съгласуваност. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на работно посещаване във Варна, оповестиха от МТИТС.

 © Архив
Росен Желязков напомни, че Генералният проект за пристанище Варна се преглежда от междуведомствен съвет.

Министър Желязков бе безапелационен, че решението би трябвало да бъде взето в цялостно взаимоотношение с локалната власт, обществеността на града, синдикатите и работещите в пристанището.

„ В момента върви огромен план за удълбочаването на каналите на Варна-Запад, който ще усъвършенства опциите за развиването му като контейнерен и фериботен терминал, както и увеличение размера на насипните товари. Това е огромна инвестиция, заложена в държавния бюджет “, напомни министърът. Той добави, че въпреки това, Варна-Изток в източната си част, се развива като зона за публичен достъп, за отмора, круизен туризъм и за яхтено пристанище.

По време на визитата си, министър Желязков направи ревизия на въведените в употреба уреди в Българския морски квалификационен център.

„ Досега са вложени 1 милион лв. в съоръжение за образование и следва да бъдат вложени още 1 милион лв. “, сподели министър Желязков. По думите му, приблизително 3000 морски лица от България и чужбина се образоват в центъра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР