Развитието на диабет 2 тип за разлика от инсулинозависимия (1

...
Развитието на диабет 2 тип за разлика от инсулинозависимия (1
Коментари Харесай

Диабет 2 тип: кой е заплашен

Развитието на диабет 2 вид за разлика от инсулинозависимия (1 тип) се отключва в нормално в зрелост, а появяването му зависи от разнообразни рискови фактори. Някой от тях са свързани с наследствеността и не можем да ги направляваме. По-голямата част обаче се дължат на метода ни на живот. Това значи, че значително е в нашите благоприятни условия, да избегнем това рисково заболяване.

Наднорменото тегло
Статистиката недвусмислено демонстрира, че диабет 2 вид се популяризира правопропорционално на затлъстяването в другите страни. Причината е, че несъразмерното количество мазнини основават усложнения в оползотворяването на инсулина. Така в организма се основава устойчивост към този нужен за разграждането на глюкозата хормон.

Липса на придвижване
Пасивният метод на живот е една от главните аргументи за затлъстяването и е рисков фактор за развиване на диабет 2 вид. Трябва да знаем,че в мускулните кафези се намират доста повече рецептори за инсулин, в сравнение с в мастните, по тази причина регулярните спортни занимания противодействат на инсулиновата устойчивост. Самата физическа интензивност в допълнение покачва интензивността на хормона и по този начин възстановява равнищата на кръвната захар.

Неправилно хранене
Когато приказваме за диабет и погрешно хранене, първото, което ни издава на разум са сладкишите, само че тези артикули не са единствените, които бързо покачват равнищата на кръвната захар. Голяма част от хората, които заболяват от диабет 2 вид не обичат и не ядат сладко...но на драго сърце похапват полуфабрикати и рафинирани храни. Те са небогати на фибри, витамини, минерали и протеини, само че богати на мазнини и бързоусвоими въглехидрати, по тази причина когато се трансфорат в главно меню, постепенно, само че несъмнено водят към диабета.

Генетична предразположеност
При хората, които имат в фамилията си заболели от диабет, рискът да развият инсулинова устойчивост е двойно по-висок спрямо останалите. Риск, само че не присъда. Защото дали ще се отключи наследствената предразположеност или не, зависи от метода ни на живот.

Хипертония и висок холестерол
Това са основни фактори за развиването на доста болести, в това число и диабет 2 вид. Вследствие на хипертонията и високите равнища на холестерола освен се повреждат кръвоносните съдове, само че и се нарушава обмяната на веществата. А всичко това върви ръка за ръка със затлъстяването и високите равнища на кръвната захар – така наречен метаболитен синдром.

Гестационен диабет
Тази форма на диабет се диагностицира при почти 4 % от бременните. Причината са хормоните на плацентата, които покачват резистенстността към инсулина в организма на майката. Обикновено след раждането кръвната захар се връща в естествените си граници, само че при една част от дамите това е отключващ фактор за развиване на диабет 2 вид в бъдеще.

Напреднала възраст
С годините риска от развиване на диабет 2 вид се покачва, даже и при слабите хора. Това се дължи на неумолимия факт, че задстомашната жлеза старее дружно с нас и стартира да изпитва усложнения с производството на инсулин. Клетките ни също покачват устойчивостта си към хормона.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР