Развитието на държавата, политиките в подкрепа на хората и значението

...
Развитието на държавата, политиките в подкрепа на хората и значението
Коментари Харесай

Кирил Петков се завърна в Харвард и заяви: Можем да управляваме без капка външно влияние

Развитието на страната, политиките в поддръжка на хората и смисъла на икономическите модели – това бяха част от тематиките, които съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков засегна пред студенти от Харвард. Той беше гост-лектор по покана на проф. Майкъл Портър, като заради уговорките си в българския парламент се включи в събитието посредством видеовръзка, прецизираха от пресцентъра на партията.

По време на юбилейната среща на преподаватели от Харвард и някогашни и сегашни студенти от целия свят бяха разисквани предпоставките за основаване на конкурентна и развита стопанска система, работещи институции и съвременно общество.

Кирил Петков показа с присъстващите своя политически опит и кое е най-важното изискване, с цел да може една партия да остане самостоятелна – а точно, още от своето основаване да разчита на поддръжка от гласоподаватели само поради концепциите и политиките, които предлага, и да приема финансова поддръжка единствено от самостоятелни бизнеси и лица, които са експортно насочени и не зависят от държавни поръчки.

“В първия ден от работата ми в кабинета осъзнах, че няма нито един човек, който да може да ми се обади и да каже, че му дължа нещо. Осъзнах, че можем да управляваме без капка външно въздействие “, показа пред студентите някогашният министър председател.

Той разяснява и концепцията за политическото меценатство – за хора, които са постигнали задоволително в живота си и желаят да вземат участие в развиването на обществото ни, без да търсят нищо в подмяна.

„ Така стартира Промяната и това са хората, които тя притегля и до момента. Когато се заклевах като министър председател в 47-ото Народно заседание, се огледах и бях окуражен – пред мен, на първите редове в Народното събрание, стояха възпитаниците ни от Харвардските курсове – някои от най-умните, сполучливи и прогресивни младежи в България, които желаят да дадат на България “, сподели още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР