Развитие по казуса с частния парк в Пловдив, заради който

...
Развитие по казуса с частния парк в Пловдив, заради който
Коментари Харесай

Постигнаха договореност за частния парк в Пловдив

Развитие по проблема с частния парк в Пловдив, поради който поданици на града стачкуват от месеци. Община Пловдив ще търси законова опция да даде на притежателя на парцела различен терен, с цел да резервира зелената зона. Припомняме ви, че на среща с протестиращите неотдавна, министър председателят Бойко Борисов увери, че няма да разреши мястото да бъде застроено. Натовари регионалния шеф на Пловдив да работи за разрешаване на казуса.

Пловдив

На срещата в Областната администрация в Пловдив за първи път беше реализиран прогрес в договарянията сред общината, представители на притежателя на парцела и Инициативния комитет за отбрана на парка. Тъй като общината не може да отчужди терена, ще се търси законова опция за обезщетение.
Иван Тотев - кмет на община Пловдив: Ще проучим опцията реципрочно да забележим дали има общински терени, които биха задоволили както желанието на хората там в квартала, пък по този начин и на притежателите да не се стопира капиталовия развой.
Адвокатът на притежателя съобщи, че не са имали желание да продават парцела, а в общината е импортиран документ с оценка на стойност 14 млн. лева Тъй като сумата е непостижима за общината ще се търси равносилен парцел в програмата за отчуждаване на общински парцели.
Иван Демерджиев - юрист на притежателя на парцела: Собственикът да получи някакъв равносилен терен и да си осъществя желанията, а жителите да получат този терен към този момент да го получат в действителност като парк, който общината да облагороди.
Представителите на Инициативния комитет за отбрана на парка оповестиха, че са удовлетворени от срещата.
Асен Костов - представител на Инициативния комитет: Случаят ще го сравня с една канара тежка, която я мръднахме. Надявам се да се реши въпросът в интерес на жителите и на цялата самодейност.
Предстои основаването на работна група за решение на казуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР