Разузнавателният кораб Dupuy de Lôme на военноморските сили на Франция

...
Разузнавателният кораб Dupuy de Lôme на военноморските сили на Франция
Коментари Харесай

В Черно море навлезе разузнавателен кораб на Франция

Разузнавателният транспортен съд Dupuy de Lôme на военноморските сили на Франция е навлязъл в акваторията на Черно море , заяви профилираният уебсайт Bosphorus Observer, който наблюдава прекосяването на кораби през Босфора.

Корабът Dupuy de Lôme е предопределен за осъществяване на радиоелектронно разузнаване .
 Черноморският съветски флот следи учението на НАТО в Украйна
Черноморският съветски флот следи учението на НАТО в Украйна

България също взе участие в " Sea Breeze 2019 "

Той е оборудван с два навигационни радара, станции за предизвестие за радарно лъчение и идентификация , сателитни информационни системи, както и комплекси за радиотехническо разузнаване.

Built by Royal Niestern Sander, Delfzjil & regularly based at Brest, @MarineNationale intelligence collection ship Dupuy de Lôme, fitted with both COMINT and ELINT equipment, transited Bosphorus towards the Black Sea to participate in @ExSeaBreeze. pic.twitter.com/b6DpafGVtB
— Yörük Işık (@YorukIsik) July 3, 2019
Благодарение на тази инсталация френските военни могат да откриват и правят механически разбор на излъчването на разнообразни радари , както и да улавят и прослушват сигнали от информационни системи (включително сателитни). Освен това те могат да прехващат имейли и диалози по мобилни телефони .

Последният път, когато Dupuy de Lôme се е намирал в Черно море, е било през юни 2015 година Той също по този начин участва в района през април 2014 година, скоро след анексирането на Крим от Русия.

В момента в Черно море се организират украинско-американските военноморски учения Sea Breeze 2019. В тях вземат участие към 30 кораба, 30 самолета и повече от 900 военнослужещи. От съветското външно министерство дефинираха маневрите като опит за дестабилизиране на обстановката в района .
 Военните на Русия наблюдават корабите на НАТО в Черно море
Военните на Русия наблюдават корабите на НАТО в Черно море

Британският унищожител " Дънкан " и канадската фрегата " Торонто " навлязоха в Черно море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР