Разузнавателни източници във Великобринатия свързват генерал от висшето ръководство на

...
Разузнавателни източници във Великобринатия свързват генерал от висшето ръководство на
Коментари Харесай

Руски генерал - свързан със смъртта на Пригожин, твърди разузнаването на Острова

Разузнавателни източници във Великобринатия свързват военачалник от висшето управление на съветското военно разузнаване с авиокатастрофата, в която се твърди, че е умрял шефът на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин, оповестява БНР.

Британски издания сочат генерал-майор Андрей Аверянов, който е отпред на звеното, занимаващо се с интервенции в чужбина, като вероятен уредник на хипотетичното събаряне на самолета на Пригожин.

Генерал Аверянов управлява тайнствения отдел 29-155 на съветското военно разузнаване ГРУ, който прави интервенциите на непозната територия по заповед на Владимир Путин. Структурата се свързва с голям брой убийства и акции в чужбина, в това число отравянето на някогашния съветски разузнавач Андрей Скрипал и щерка му Юлия в Солсбъри през 2018-та година.

Източници от разследващите служби на Острова настояват, че Аверянов, който е бил в дълга омраза с Пригожин, може да поеме африканските действия на " Вагнер ". За задачата бойците на частната компания би трябвало да бъдат сменени с 20 000 съветски военни. Смята се, че Андрей Аверянов е управлявал екип от шестима оперативни чиновници, включващи сътрудниците Анатолий Чепига и Александър Мишкин, които са виновни за отравянето на Скрипал. Разследването твърди, че той е забъркан в бойкот през 2014-та година в чешки склад за муниции, при който починаха двама души, опита за ликвидиране на предприемача Емилиян Гебрев на идната година, както и в акция за дестабилизация в Молдова.

Звеното е известно в Русия още и като образователен център 161, защото под управлението на военачалник Аверянов се образоват доста бъдещи шпиони. Последната негова обществена демонстрация беше през предишния месец, когато той беше забелязан на Срещата на върха Русия-Африка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР