Разумната дата за избори е 2 април, смята председателят на

...
Разумната дата за избори е 2 април, смята председателят на
Коментари Харесай

Христо Иванов посочи коя е разумната дата за парламентарните избори

Разумната дата за избори е 2 април, счита ръководителят на парламентарната група на „ Демократична България “ Христо Иванов, представен от Българска телеграфна агенция. Той разяснява пред публицисти в коридорите на Народното събрание вероятната дата за предварителен парламентарен избор, откакто по-рано през днешния ден Българска социалистическа партия върна несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление.

Според Христо Иванов след 2 април се отива „ доста нататък във времето “ и има отклонение от плануваните в Конституцията периоди.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев съобщи, че ще беседва с Централната изборна комисия (ЦИК), след което ще вземе решение за датата на вота. В Народното събрание се чака чуването на ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова по отношение на подготовката и провеждането на идните избори, в това число резултатите от осъществените проби с хартията за машинно гласоподаване. Точката беше включена като втора в дневния ред по предложение на председателстващия съвещанието заместник-председател на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ-СДС).
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР