Разтревожени родители сигнализират за интернет опасност, наречена Момо, насочена към

...
Разтревожени родители сигнализират за интернет опасност, наречена Момо, насочена към
Коментари Харесай

Опасност в интернет: Ужасяващ образ „Момо” насърчава деца към самонараняване

Разтревожени родители алармират за интернет заплаха, наречена " Момо ", ориентирана към дребни деца в обществените медии.
 
Предизвикателството се изпращало посредством WhatsApp или " изскачало " на рекламите в Youtube и Youtube Kids.
 
" Момо " стартира с неизвестен човек, който се крие зад злокобна фотография или кукла. Тя предизвиква децата да прибавят контакт в услугата за известия WhatsApp, след което ги преследва с гневни облици и провокации, предизвиква ги да се самонараняват и даже да лишават живота си. Видеото не включва алтернатива да бъде отстранено, до момента в който не бъде изгледано до дъно.
 
Ако бъде признато известието, децата стартират да получават голям брой изображения на убийства и изнасилвания, като биват застрашени, че в случай че не сложат сами завършек на живота си, ще бъдат обладани.
 
Образът на " Момо " съставлява фигура на кукла с изпъкнали очи и страховита усмивка, имитираща известна картина на японски художник, за която международните медии пишат, че няма общо с играта.-->
 
Според полицията в Северна Ирландия приложението се употребява от хакери за събиране на информация. И поучава родителите да знаят до какво имат достъп децата им в интернет, да им обяснят какъв брой е значимо да не дават персонална информация на непознати и че никой няма право да ги накара да вършат нещо, което не желаят.
 
Говорител на Националното съдружие за предварителна защита на жестокостта към децата в Северна Ирландия споделя: „ Дигиталният свят, който непрестанно се развива, значи непрекъснат приток на нови приложения и игри и може да бъде мъчно за родителите да наблюдават. Затова е значимо да приказват постоянно с децата за тези приложения и игри и за евентуалните опасности, на които могат да бъдат изложени ".
 
Експертите поучават родителите да бъдат бдителни за онлайн интензивността на децата по принцип, освен във връзка с " Момо ". Примери за нараснало внимание са: в случай че детето стане доста потайно, изключително за това, което прави онлайн, в случай че прекарва доста време в интернет и обществените медии, в случай че превключва екрана на устройството си, когато родителите се приближат, в случай че се отдръпва се или се ядосва след потребление на интернет или изпращане на текстови известия, в случай че има доста нови телефонни номера или имейл адреси на техните устройства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР