Разтоварването на заседналия на 20 септември край Яйлата товарен кораб

...
Разтоварването на заседналия на 20 септември край Яйлата товарен кораб
Коментари Харесай

Започна разтоварването на Вера Су |

Разтоварването на заседналия на 20 септември край Яйлата товарен транспортен съд " Вера Су " стартира нощес, заяви транспортното министерство. Операцията ще продължи 3, 4 дни. Ще се работи непрекъснато, с цел да се употребяват всички дни, през които метеорологичните условия ще се удобни.

Корабът е обследван за нови пробойни. Отстранени са падналите предмети и рискови пластмасови материали от корпуса. Поставени са спомагателни котви с цел стабилизиране.

Предвидено е прикрепянето на баржа с външна хидравлика към заседналия транспортен съд. Така ще се управляват процесът по отваряне и затваряне на хамбара и цялостното ръководство на плавателния съд. Втечненият карбамид ще се изпомпва с трите баржи, предоставени от Европейската организация за морска сигурност. Той ще се претрупва на профилирания танкер " GALAXY ECO ". Карбамидът ще бъде извозен до Пристанище Варна-Изток, където ще се натовари на вагони на БДЖ.

След разтоварването корабът ще бъде освободен, муден и признат в място за леговище. Преди това ще се заздрави и укрепи корпусът му.

Спазени са всички насоки и условия на Министерството на околната среда и водите, като способен орган за екологощадящо разтоварване, транспорт и депониране на товара, твърдят от транспортното ведомство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР