Разстоянието Атина-Солун ще се пътува за рекордно кратко време за

...
Разстоянието Атина-Солун ще се пътува за рекордно кратко време за
Коментари Харесай

Гърция пуска нов скоростен влак между Атина и Солун през януари

Разстоянието Атина-Солун ще се пътува за рекордно малко време за три часа от м. януари 2022 година с високоскоростните влакове вид ETR 470, които ще се движи със 160 километра в час.



Решението, скоро да се конфигурират нужните разпръсквачи на пясък от производителя Alstom, тъй че влаковете да дават отговор на националните правила за сигурност и да получат нужния документ, разгласи през вчерашния ден президентът на гръцките железници Дарио Ло Боско по време на среща с публицисти, в коридорите на Международното ревю за технологии и нововъведения в Солун.

Пускането на първите влакове от това семейство " ще отнеме още години работа, с доста положително съдействие сред гръцкото държавно управление и Ferrovie dello stato (FSI) ", уточни президентът на TRAINOSE, пояснявайки, че с цел да могат влаковете да развиват високи скорости би трябвало да завърши по този начин нужната рационализация на остарялата железопътна мрежа на Гърция, както и железопътната връзка със София.

600-местният ETR 470 е подготвен да тръгне при започване на идната година, въпреки че даже тогава ETR 470 ще може да се движи единствено с оптималната скорост от 160 километра в час вместо с оптималната си скорост от 200 км/ч.

Гръцката железопътна компания е закупила пет композиции от творби в Италия модел. Общата стойност на закупените влакове е 53 милиона евро.

Всеки трен се състои от девет вагона, като за пасажерите има ресторант и бар.

Новият трен предлага първокласно и по-широко място за всеки пасажер, безвъзмезден интернет и доста други екстри.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР