Разследват версия за умишлен пожар, при който вчера загинаха трима

...
Разследват версия за умишлен пожар, при който вчера загинаха трима
Коментари Харесай

Разследват версия за умишлен палеж за пожара в психиатрията в Пловдив

Разследват версия за тенденциозен пожар, при който през вчерашния ден починаха трима души от психиатрията в Пловдив. Разследващите са безапелационни, че пожарът няма по какъв начин да е тръгнал от ел. апаратура или електрически уреди, тъй като такива в стаята не е имало.

Според прокуратурата в стаята е имало огън. Не е ясно още обаче дали е импортирана запалка, или кибрит.

Един от лекарите, опитал да гаси пламъците, е обгазен и настанен в болница. Забранен е достъпът до мъжкото поделение, където е зародил пожарът. Отделението е изцяло изпразнено, защото е напълно опушено. Пожарът е зародил единствено в стаята, в която са починали тримата мъже. Те са с тежки душевен болести, проявявали са експанзия, оповестява БТВ.

Центърът за психологично здраве е на послушание на общината. Оттам обаче изрично отхвърлят да кажат по какъв начин се грижат за настанените заболели с претекста, че се води следствие.

Това не е първи случай в психиатрията в Пловдив. Преди малко повече от две години там е имало всеобщо сборичкване, при което един пациент умря. Прокуратурата тогава не откри провинен за случилото се.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР