Разследват нов случай на агресия между тийнейджърки в Пловдив. Този

...
Разследват нов случай на агресия между тийнейджърки в Пловдив. Този
Коментари Харесай

След нападението с нож в училище: Наказание за тийнейджърките от Пловдив

Разследват нов случай на експанзия сред тийнейджърки в Пловдив. Този път обаче не става дума за нормално сборичкване – десетокласничка е намушкала своя съученичка с изострен предмет поради забележка в час.

Инцидентът се е случил в учебния кулоар, на метри от директорския кабинет. 15-годишно момиче намушква своя съученичка с нож в гърба. Всичко стартира след замяна на обидни реплики. Причината – дъвчене на дъвка в час.
Разследват нов случай на експанзия сред тийнейджърки в Пловдив Десетокласничка намушкала своя съученичка в коридора на учебно заведение
Пострадалото момиче се е разминало с лека телесна щета. Двете девойки са били приятелки.

„ Словесният спор сред ученичките стартира с нелепа обстановка, груба забележка, че дъвче дъвка и мляска прекомерно мощно – с което пречи. Последвала е имитация от другата ученичка, а спорът продължава и в междучасието с непристойни думи”, съобщи шефът на СУ „ Св.Климент Охридски “ Здравко Димитров и добави, че учителите са се намесили, само че все пак се е стигнало до случай.

Директорът сподели още, че напрежението сред двете девойки ескалира в края на образователния ден, когато една от девойките отива до стола на учебното заведение и моли за нож, с цел да си обели ябълка. При идната среща сред двете девойки, едната атакува с хладното оръжие своята съученичка и я ранява в гърба.

„ Около 16 ч. постъпва сигнал от незабавния център на УМБАЛ „ Св. Георги”, като в сигнала се съдържат данни, че при тях е постъпило момиче с пострадване в гърба. Ние изпратихме наш екип, на място те откриват, че то е 15-годино и е зародил случай с друга нейна съученичка. Раната е повърхностна, няма заплаха за момичето. Уведомили сме прокуратурата и е формирано досъдебно произвеждане по случая”, сподели ст. Комисар Атанас Илков, шеф ОДМВР-Пловдив.

Педагогическият съвет на учебното заведение ще заседава идната седмица по случая. Най-тежкото наказване, което може да получат двете девойки е пренасяне в независима форма на образование.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР