Разследват австралийски пилот, който заспа в кабината и пропусна летището

...
Разследват австралийски пилот, който заспа в кабината и пропусна летището
Коментари Харесай

Пилот заспа и си пропусна летището! Събуди се 50 километра по-късно

Разследват австралийски водач, който заспа в кабината и пропусна летището на далечен тасманийски остров, на което трябвало да кацне, с съвсем 50 километра. Той е бил единственият човек на борда по време на случая.

Самолетът Piper PA-31 е пътувал от Девънпорт до остров Кинг в Тасмания на обикновен полет на Вортекс Еър – самолетна компания, оператор на чартърни полети.

В изказване на компанията се споделя, че това е бил първият полет на водача след дълга отпуска. Той обаче е бил разгласен за кадърен да лети, откакто бил изпитан, бил умел и преди този момент е изпълнявал този обикновен курс много пъти без да е имало никакъв проблем.

На графиката от курса на полета, осъществен на 8-ми ноември, се вижда, че самолетът излетява от Девънпорт в 6.21 сутринта, само че подминава остров Кинг. След като продължава да лети над океана, се връща назад на курса си и каца на летището в 7.21 сутринта.

Въпреки случая, машината продължава да извършва плануваните полети сред Австралия и Тасмания през целия ден.

Агенцията по сигурност на авиацията на Австралия проверява дейностите на водача, възнамерява да го разпита и да преразгледа процедурите на самолетната компания.

Въпреки че няма последици и повреди по самолета, управляващите преглеждат случая като " сериозен “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР