Разследващите са започнали проверката по сигнал за злоупотреби с медикаменти

...
Разследващите са започнали проверката по сигнал за злоупотреби с медикаменти
Коментари Харесай

Крупни Далавери! Масови Арести След Специализираните Акции В Онкоболниците! Видео От Мястото

Разследващите са почнали инспекцията по сигнал за злоупотреби с лекарства за раковоболни пациенти.

Към момента има арестувани 8 лица, които са съпричастни,

следва да забележим към какъв брой от тях ще бъдат повдигнати обвинявания, заяви вътрешният министър Младен Маринов. Извършват се дейности по неутрализирането на проведена незаконна група, която е правила закононарушения с медикаменти, посочи Маринов. Той отхвърли да даде повече детайлности с аргумента, че по този начин може да се попречи на следствието и увери, че когато работата на проверяващите завърши, ще бъде дадена подробна информация.

БНР заяви, че по непотвърдена информация, петима лекари от болничното заведение " Йоан Павел ", измежду които и шефа ѝ доктор Небесна Бояджиева, са отведени за разпит поради подозрения за схеми, съгласно които на избрани пациенти са изписвани едни онколекарства, а са прилагани други.

Проверката в " Свети Мина " почнала след получена оперативна информация. Имало съответни подозрения за злоупотреби и източване на медикаменти от болничното заведение. Възможните разновидности за това са три – посредством водене на мними онкоболни, за които се изписват медикаменти, след което се продават; посредством манипулиране на лекарствените дози и посредством вливания на физиологични разтвори, като скъпите лекарства се икономисват, посова БНР.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР