Разследващите са открили следи от експлозиви на мястото на в

...
Разследващите са открили следи от експлозиви на мястото на в
Коментари Харесай

Следи от експлозиви са открити на мястото на взрива на “Северен поток”

Разследващите са разкрили следи от експлозиви на мястото на в Балтийско море, което удостоверява, че тръбопроводите са били обект на “груб бойкот ”, заяви шведската работа за сигурност в петък.

В изказване прокурорът Матс Люнгквист сподели, че следователите са иззели редица „ непознати предмети “ на мястото на тръбопровода, които демонстрират следи от избухливи останки.

В изказването не се разкрива по какъв начин експлозивите са попаднали там и се споделя, че следствието продължава.

През септември европейски чиновници побързаха да обвинят Русия за саботажа, като обявиха, че Москва е почнала енергийна война с Европа, с цел да навреди на интернационалната поддръжка за Украйна.

Шведското изказване удостовери предварителните констатации на шведските и датските управляващи през октомври, че „ мощни детонации “ са предизвикали вреди на тръбопроводите „ Северен поток “, като се има поради разкъсвания на тръбопровода в изключителната икономическа зона на Дания.

Сеизмолозите в Дания и Швеция по-рано споделиха, че са в непосредствена непосредственост до течовете и че сигналите не наподобяват на тези от трусове.

Подводни детонации скъсаха тръбопроводите „ Северен поток “, които придвижват природен газ от Русия до Германия под Балтийско море.

Газът метан избухна на повърхността на океана, предизвиквайки и социална заплаха.

Русия отхвърли да поеме отговорност за детонациите, като представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съветското държавно управление е било „ извънредно загрижено “ за вредите.

През октомври Русия съобщи, че личният състав на английския флот е взривил тръбопровода. Крмеъл не даде доказателства в поддръжка на това изказване, което Обединеното кралство отхвърля.

Намаляващите потоци от газ от Русия, които в миналото осигуряваха 40% от енергийните потребности на Европа, доведоха до разделяне в границите на Европейския съюз за това по какъв начин да се отговори на растящите цени.

В средата на октомври Европейската комисия разгласи редица изключителни ограничения, в това число за страните от Европейски Съюз да стартират взаимно да купуват газ.

Европейските страни побързаха да защитят друга инфраструктура за полутечен природен газ, който да бъде разтоварен и разпределен из целия континент.

Русия и Норвегия са двата съществени европейски експортьора на природен газ, от които останалата част от Европа от дълго време зависи.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР