Разследващите бруталното шесторно убийство в Нови Искър вече разполагат с

...
Разследващите бруталното шесторно убийство в Нови Искър вече разполагат с
Коментари Харесай

Полицията вече има заподозрян за убийствата в Нови Искър

Разследващите бруталното шесторно ликвидиране в Нови Искър към този момент разполагат с главен обвинен, заяви в четвъртък БНР, базирайки се на неофициална информация.

Очаква се Министерство на вътрешните работи да го разгласи за национално търсене още довечера. Засега името му не се оповестява. Мъжът е с престъпно досие и е осъждан. Разследващите допускат, че е въоръжен и рисков, прецизира още БНР.

По-рано в четвъртък стана ясно, че служители на реда с металотърсачи претърсват гората над Нови Искър в опит да открият оръжието или оръжията, с които са избити хората. Междувременно бе обявено, че интервенция се организира в село Луково край Искърското дефиле, само че Министерство на вътрешните работи по този начин и не посочи дали тя има връзка с убийствата или е част от рутинните ограничения против битовата престъпност.

В четвъртък сутринта майката и бабата на един от шестимата убити – Боби Иванов, описаха, че към момента не са виждали тялото му, а от полицията не им давали и съвсем никаква информация. Младежът бе другар на Нанси, дъщерята на Кети Кюхова, която също бе убита. Роднините на момчето обясниха пред бТВ и Нова телевизия, че го чули за последно към 18.00 часа на 31 декември. Опитали да се свържат с него след среднощ, само че телефонът бил изключен, откакто в началото давал свободно.

" Предполагам, че килърът го е затварял ", сподели майката на убитото момче Стефана Елисаветова. Неговата баба – Корнелия Цвеева, описа, че Боби щял да чества със свои съученици, само че в последния миг решил да остане с приятелката си Нанси, тъй като не я пускали да чества с другари.

" Нашият решил да чества с Нанси и това го е погубило ", сподели бабата на момчето. Според роднините повода за жестокото ликвидиране е фактът, че Кети Кюхова и мъжът до нея – Неделчо Юнаков, са се забъркали в нещо, а убитите младежи са почтена жертва на събитията. Сред жертвите е можело да има още едно момче – Тони, само че в последния миг татко му отишъл на работа и той останал при баба си.

Засега проверяващите отхвърлят само версията, че член на избитото семейство в Нови Искър може да е причинител на тежкото закононарушение, а по-късно да се е самоубил. Като работна версия бе посочен бизнесът на бащата Неделчо Юнаков, който сега се изследвал.

По думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов " има информация, че се е занимавал с комерсиална активност, в това число и с така наречен кухи компании, които чистят Данък добавена стойност ".

Престъплението бе осъществено с особена гняв - някои от жертвите са разстреляни с голям брой патрони, което в началото по незнайни аргументи бе прикрито от управленията прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Засега няма изясненост дали килърът е един или са няколко, нито дали при убийствата е употребено едно оръжие или повече. Съобщава се само, че закононарушението е осъществено в новогодишната нощ на 31 декември против 1 януари.

Освен Неделчо Юнаков, останалите жертви са синът му Георги Юнаков, тъщата му Еленка Бурджиева, доведената му щерка Нанси Иванова, нейният другар Боби Иванов и втората му брачна половинка Кети Кюхова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР