Разследването за стрелбата в Страсбург продължава, след като нападателят Шериф

...
Разследването за стрелбата в Страсбург продължава, след като нападателят Шериф
Коментари Харесай

Разследването за стрелбата в Страсбург продължава след смъртта на нападателя

Разследването за стрелбата в Страсбург продължава, откакто нападателят Шериф Шекат беше премахнат от полицията. Ислямска страна пое отговорност за атентата. Броят на задържаните във връзка със случая пораства. Броят на жертвите се усили с една. Те към този момент са 4.

Две секунди. Толкова е траяла развръзката след 49-часовото търсене на Шериф Шекат. Той бил засечен, до момента в който се опитвал да се скрие във входа на постройка в южната част на Страсбург.
Кристоф Кастане, министър на вътрешните работи на Франция: Полицаите вършат опит да го спрат, той се обръща и стреля. Те отвръщат на огъня и по този начин нападателят е обезвреден.
Тоест премахнат.

По-рано локална жителка подала сигнал до полицията за мъж, който притичвал сред градинките. Разбра се, че Шекат се е крил в склад на няколко километра от региона на нападението. Край тялото му е открит остарял револвер - оръжието, с което е умъртвил четирима души. Този следобяд умря индивидът, който беше в кома. " Къде е килърът? " отпадна като въпрос. Но има други. Кой му е помагал? Защо чак в този момент Ислямска страна пое отговорност за терористичното нахлуване? Има ли алжирска диря в атентата?
  Отвориха коледния базар в Страсбург Отвориха коледния базар в Страсбург
Коледният базар в Страсбург, където преди три дни радикализиран французин простреля трима души и рани други 13, още веднъж е отворен.

До момента седем души са арестувани във връзка със случая. Четирима от тях са от фамилията на Шекат. В Алжир управляващите разпитват Сами - по-големия брат на Шериф, който също е бил картотекиран като рисков и радикализиран от службите във Франция.

Коледният базар в Страсбург към този момент е отворен при затегнати ограничения за сигурност.

„ Неприятно е това, което става в града. Но сме наясно, че се прави всичко допустимо, с цел да се обезпечи сигурността на хората “, показа локална жителка.

В разбори на обстановката от Страсбург специалисти по сигурността признават, че нискобюджетните набези от този вид са извънредно сложни за попречване.
 Ислямска страна пое отговорност за гибелен атентат довечера в Кабул Ислямска страна пое отговорност за гибелен атентат довечера в Кабул
Съобщава се за най-малко 11 починали и 25 ранени. Извършителят се е самовзривил покрай членове на силите за сигурност, които провеждали интервенция против ди...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР