Разследването за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов, се отнема

...
Разследването за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов, се отнема
Коментари Харесай

Прокуратурата в Ловеч поема делото за смъртта на Ферарио Спасов

Разследването за злополуката, при която почина Ферарио Спасов, се лишава от Окръжната прокуратура във Велико Търново, научи извънредно " Фокус " от прокуратурата.

По предписание на и.ф. основен прокурор на Република България Борислав Сарафов досъдебното произвеждане за тежкия пътен случай, при който на 11.11.2023 година бе породена гибелта на едно лице на основен път I-4 София-Варна в региона на с. Шереметя, община Велико Търново, е конфискувано от Окръжна прокуратура-Велико Търново. Ръководството и надзорът на следствието ще се прави от Окръжна прокуратура-Ловеч.

Върховна касационна прокуратура стартира инспекция на работата на прокурора от ОП-Велико Търново, определил мярката за неотклонение на обвинения Н.П. по формираното досъдебно произвеждане без да са регистрирани степента на социална заплаха на закононарушението и други данни за личността на обвинения.

" В случая се касае за досъдебно произвеждане от публичен интерес, при управлението и надзора на което се оказва засилен публичен напън, довел до подозрение за преднамереност и заинтригуваност при практикуване на функционалностите по следствието ", се показва в постановлението на и.ф. основен прокурор.

Проверката ще обхване преписките и досъдебните производства, които прокурорът от Велико Търново е водил през последните три години.

Припомняме, че преди срещата с Борислав Сарафов, наблюдаващият прокурор по делото Йордан Кожухаров съобщи: " Книжката на Начо Пантелеев е била отнета още след злополуката. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР