Разследването по случая с обезобразеното с макетно ножче от Стара

...
Разследването по случая с обезобразеното с макетно ножче от Стара
Коментари Харесай

Насилникът от Стара Загора на 5 юли: Искам да се смени мярката, имам малко дете и жена ми чака на мен

Разследването по случая с обезобразеното с макетно ножче от Стара Загора момиче продължава.

Прокурорът по делото против мъжа, който атакува 18-годишно момиче в Стара Загора, е декларирал при разглеждането на мярката за неотклонение пред окръжния съд, че постановеното задържане от долната инстанция е незаконосъобразно и не следва да бъде доказано. Това излиза наяве от протокола от съвещанието на Окръжен съд - Стара Загора на 5 юли.

" Считам, че определението на Старозагорски областен съд, с което е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с обвинения Г. Г., е незаконосъобразно и не следва да бъде доказано, защото от събраните по делото доказателства, в частност от направената съдебно-медицинска експертиза, е видно, че на потърпевшата не е породена междинна телесна щета, каквото е обвиняването за осъществено тъкмо такова закононарушение. Ако се касае за осъществено закононарушение лека телесна щета, евентуално то би било от частен темперамент, заради което смятам, че следва да бъде анулирано определението ", декларира прокурорът.

В последната си дума пред съда обвиненият декларира, че желае мярката му да бъде изменена и да не е арестуван, тъй като " няма да преча на следствието по делото ". " Не съм отговорен, желая да се разбере всичко. Имам малко дете и ме чака, жена ми чака на мен и, по тази причина желая да ми се смени мярката ", споделя той.

Адвокатът му също желае смяна на мярката. Той декларира, че не са изследвани доста версии. " След като деликатно се проучва съдебно-медицинската експертиза, се набиват на очи пострадвания, които са отвътре на лявата предмишница и левия палец на потърпевшата. Тоест, това нещо с обръсването на главата от лявата страна, сочи на допустимо самонараняване. С оглед на това, че е наркозависима потърпевшата, условия, които са намекнати за използването на наркотични субстанции по делото, само че не са събрани доказателства в тази посока ", декларира юристът.

Съдебният състав декларира, че по делото са събрани задоволително косвени доказателства, чийто разбор сочи като създател на нападението и породените увреждания точно обвиненият. " Безспорно, методът на осъществяване на тези пострадвания е извънредно нечовечен, като това събитие, наред с предходните осъждания на обвинения за квалифицирани леки телесни повреди, сочи и на действителната заплаха същият да извърши закононарушение. Последните обстоятелства разкриват жалбоподателя и като персона с висока степен на социална заплаха, податлив към прояви на тежка физическа експанзия ", показват съдиите. Те изясняват, че експертизата е открила многочислени пострадвания по главата, тялото и крайниците на потърпевшата.

" Ако и да сочат на грубо по своя темперамент действие, в последна сметка поотделно и в цялост, са предизвикали на М. краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота ", написа в протокола по делото. Съдебният състав добавя, че осъщественото от жалбоподателя незаконно действие се преследва по реда на частното обвиняване, което не разрешава по отношение на същия да бъде взета каквато и да е мярка за процесуална насила, в това число и „ Задържане под стража “.

Нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора е станало в края на юни, само че казусът закупи необятен публичен отзив преди дни. Задържан е 26-годишният Г.Г., на който са повдигнати две обвинявания - за нанасяне на междинна телесна щета и за закана за ликвидиране. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото нарушение на Г.Г. от сходен темперамент. Протести се провеждат в няколко града в страната - в поддръжка на потърпевшото момиче и против насилието над дами.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР