Разследването по разкритата организирана престъпна група за паралелен износ на

...
Разследването по разкритата организирана престъпна група за паралелен износ на
Коментари Харесай

Фиктивни пациенти и истински лекари – как е действала престъпната групата, изнасяла лекарства

Разследването по разкритата проведена незаконна група за успореден експорт на медикаменти продължава. Прокуратурата събира доказателства за две незаконни схеми – с фиктивни пациенти и с присъединяване на същински лекари и лечебни заведения.

От здравното министерство прецизираха, че първите сигнали за групата са от преди шест месеца.

На фрагментите публикувани от Министерство на вътрешните работи се вижда офис на компанията, за която се твърди, че е главен участник в контрабандния експорт на медикаменти. Адресът ѝ е в столичния кв. „ Младост”, а притежател, съгласно прокуратурата, е сириецът Амир Мохамед ал Хусаини.

Той е работил с други компании, притежатели на аптеки, само че доказателства са събрани за компанията „ Фалконс 2000”. На нейния адрес има аптека, само че тя е на различен човек.

Официална информация демонстрира, че на същия адрес са регистрирани над 10 компании на Амир Мохамед ал Хусаини. Те обаче не съществуват – някои са запорирани, други са банкрутирали.

Според едната скица за експорт фиктивни пациенти са взимали от аптеки медикаменти, които след това са оставяли на паралелния търговец. Медикаментите обаче са регистрирани и изплащани от Здравната каса. Във втората скица влизат и лечебните заведения. Изписват се медикаменти, които не са нужни, и след това се препродават.

Хусаини към този момент е обвиняем в дело за присъединяване в проведена незаконна група за укриване на Данък добавена стойност.

Делото е от предходната година и не е обвързвано единствено с незаконен експорт на медикаменти. Екипът ни не откри за коментар сириецът на адреса, който той е показал в съда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР