Разследването и полицейският чадър над Георги Семерджиев, който предизвика жестоката

...
Разследването и полицейският чадър над Георги Семерджиев, който предизвика жестоката
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Отделни звена в системата на МВР са действали в услуга на Георги Семерджиев

Разследването и " полицейският чадър " над Георги Семерджиев, който провокира жестоката злополука на бул. " Черни връх " през юли в София, разяснява в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му, от отчета на инспектората излиза наяве, че разнообразни подразделения са работили по друг метод - някои са спазвали прецизно отговорностите си, до момента в който други в избрани моменти са подхождали по метод, по който нито законът планува, нито плануват разпоредбите в Министерство на вътрешните работи във връзка с Георги Семерджиев. Не може да се приказва за цялостна съгласуваност. Може да се приказва за обособени случаи, в които обособени звена в системата са работили в услуга на Семерджиев, уточни министърът.

" Има някои неща, които са фрапантни като това, че той е бил арестуван и пуснат да избяга след задържането, което е неуместно. Имало е задоволително полицейски сили и има ясно написан протокол по какъв начин се работи в такива случаи, с цел да се обезвреди и обезпечи лицето откакто е арестувано. След като е бил арестуван, той е бил позволен самичък да отиде до автомобила си под предлог да се освободи от накитите, които има и да се върне при служителите на реда, което е неуместно - това е един от случаите преди злополуката ", съобщи Иван Демерджиев - министър на вътрешните работи.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР